Activiteit-gerelateerd werken invoeren? Denk aan de gedragsverandering

Om werknemers echt productief mobiel te laten werken, is een gedragsverandering noodzakelijk. Zelfs op kantoren die zijn ingericht volgens het nieuwe werken-principe blijven werknemers vasthouden aan hun niet effectieve werkgedrag.

73 procent van de werknemers voert vrijwel al zijn werkzaamheden op de werkplek uit, terwijl hun bedrijf de benodigde variëteit aan werkplekken biedt. Dat blijkt uit onderzoek van Leesmanindex.

Dit Amerikaanse bedrijf meet de effectiviteit van iedere werkomgeving en heeft meer dan 70.000 werknemers ondervraagd. Daarvan hebben 7.513 werknemers de beschikking over Activity Based Workingspaces. Oftewel: ze kunnen activiteit-gerelateerd werken (AGW).

Wat is activiteit-gerelateerd werken?

Bij activiteit-gerelateerd werken hebben werknemers niet langer een vaste werkplek. In plaats daarvan zoeken zij een werkplek die aansluit bij de werkzaamheden die zij op dat moment willen uitvoeren.

Door diverse ruimtes te creëren, kunnen werknemers op ieder moment van de dag productief werken. Hebben ze een vergadering? Dan kunnen ze een vergaderhok induiken. Een klus waarbij opperste concentratie noodzakelijk is? Ze pakken hun laptop en vertrekken naar de stilteruimte. Een brainstorm? Op naar de creatieve ruimte. Zo kun je ontelbaar veel opties bedenken.

Vasthouden aan oude gewoonte

Maar blijkbaar lukt het bedrijven die activiteit-gerelateerd werken hebben ingevoerd, nog niet voldoende om werknemers te motiveren om gedurende de dag voor diverse activiteiten van plek te wisselen.

Is dat erg? Ja, stellen de onderzoekers. ‘Het productiviteitsniveau stagneert wanneer werknemers niet worden aangemoedigd de gewoonte om steeds maar weer op dezelfde plek hun taken uit te voeren los te laten’, zegt Gideon van der Burg, Managing Director Benelux Leesmanindex.

Productiviteitswinst teniet gedaan

Wat levert het een bedrijf op als alle werknemers wel écht activiteit-gerelateerd werken? De cijfers: 66 procent van de werknemers stelt productiever te werken en 82 procent is trotser op zijn werkomgeving. En dat alles valt te behalen als werknemers simpelweg voor iedere uit te voeren taak de juiste werkruimte kiezen.

Helaas benut slechts 27 procent van de medewerkers de tot hun beschikking gestelde actief gerelateerd werkenruimte optimaal. En daardoor wordt de productiviteitswinst die deze nieuwe kantoorindeling zou moeten bewerkstelligen, belemmerd.

Gedragsverandering

Als je het kantoor inricht volgens actief gerelateerd werken, zul je dus tegelijkertijd een gedragsverandering teweeg moeten brengen. Hoe je dat doet? Dat vertellen de onderzoekers helaas niet.

Lees ook: