De ideale thuiswerkplek inrichten: zo doe je dat

Als je medewerkers structureel thuiswerken hebben ze meer nodig dan alleen een laptop voor aan de keukentafel. Sterker nog, je bent als werkgever verplicht een goede thuiswerkplek te faciliteren. Goed om te weten: verschillende persona’s hebben behoefte aan specifieke oplossingen. Hoe kun je het beste een thuiswerkplek inrichten?

Lees hier welke rechten je als werkgever hebt om de thuiswerkplek te controleren.

Wist je dat de Arbowet waar je als werkgever aan gebonden bent ook geldt voor thuiswerkplekken? Je bent als organisatie dus verplicht om ervoor te zorgen dat medewerkers een gezonde en veilige thuiswerkplek hebben. Het is hierbij vooral belangrijk dat de werkplek ergonomisch verantwoord is.

Werken aan de keukentafel of op de loungebank is daarmee meestal een no-go. Immers, de kans op RSI- of rugklachten na een lange werkdag is daarmee groot. Maar hoe faciliteer je een goede werkplek?

Thuiswerkplek inrichten

De basis van een goede thuiswerkplek is een goed bureau en een verstelbare bureaustoel. Ook heeft de medewerker de volgende tools nodig:

Het is ook aan te raden een docking station aan te bieden, zodat alle randapparatuur eenvoudig kan worden aangesloten. Heeft je medewerker weinig ruimte? Dan is een docking monitor een goede optie. Dit is een beeldscherm en docking station in één.

Werknemers segmenteren voor de thuiswerkplek

Iedere werknemer is anders, daarom is het slim om je werknemers te segmenteren. Zo kun je ze voorzien van de beste tools voor hun manier van werken, dat bevordert de productiviteit.

De cloud native

Neem bijvoorbeeld de cloud natives. Zij werken minimaal vier uur per dag volledig in de cloud en hebben vrijwel geen lokale resources nodig. Ze werken graag op Chromebooks en thin clients. Een thin client is een klein kastje waarmee je medewerker verbinding kan maken met je datacenter om een virtuele werkplek te laten zien.

Lees meer over Google Chrome Enterprise, de zakelijke OS van Google.

Chromebooks zijn volledig geoptimaliseerd voor werken in de cloud. Kies bijvoorbeeld de HP Chromebook 14 G6 (€ 450,12).

Een goed voorbeeld van een cloud native werknemer is de salesmedewerker. Zij zijn vaak de hele dag aan het (video)bellen, daarom is een draadloze headset ideaal. Denk bijvoorbeeld aan de HP UC Wireless Duo Headset (€ 189,00).

Thuiswerkplek inrichten voor de creative pro en power user

Creative pro’s (designers, videomakers etc.) hebben behoefte aan devices waar ze zware programma’s op kunnen draaien. Power users werken veel met data en hebben daarom veel geheugen en CPU-kracht nodig.

Bij allebei kom je dus al snel uit bij een zware laptop of mobiele workstation. De volgende afbeelding is een voorbeeld van een convertible workstation voor de creative pro: de HP ZBook Studio x360 G5 Convertible Workstation (€ 1899,00).

De creative pro en power user zijn gebaat bij een groter scherm, zoals de curved schermen van HP. Bij de creative pro is het daarnaast ook belangrijk om te letten op de kleurechtheid. In de volgende afbeelding zie je hoe zo’n curved scherm eruit ziet: HP S430c Ultrawide Curved Monitor 43.3 inch (€ 999,00).

Financiële professional

Is je medewerker meer van de cijfers? Dan is een zware notebook uit de Z-serie vaak niet noodzakelijk. Een goede optie is de HP ProBook 430 G7 (€ 720,00).

Medewerkers in financiële rollen vinden het vaak erg prettig om hun scherm te kunnen draaien zodat het in portretstand staat. Dit kan bijvoorbeeld met een HP EliteDisplay E243d Docking Monitor (€ 329,00).

Lees verder