De ‘must have’-accessoires voor thuiswerkers

Bij accessoires voor thuiswerkers denken veel mensen aan een toetsenbord of muis. Toch heb je voor een gedegen uitrusting van de thuiswerkplek nog meer nodig. Goede randvoorwaarden zijn essentieel om productief thuis te kunnen werken.

De must have-accessoires voor thuiswerkers zijn:

1. Dockingstation

Accessoires thuiswerkers HP Thunderbolt dock G2 dockingstationEen dockingstation is een echte must voor thuiswerkers die hun werkplek graag overzichtelijk houden. Je plaatst het accessoire op je bureau en sluit je monitor, randapparatuur en eventueel een netwerkkabel aan.

Om de laptop te koppelen, heb je vervolgens slechts één kabel nodig. Overige kabels kun je eenvoudig wegwerken, zodat de thuiswerkplek lekker opgeruimd blijft.

Goed om te weten is dat de nieuwste dockingstations voorzien zijn van Thunderbolt 3 en USB-C aansluitingen. De universele connector voert niet alleen data en een videosignaal door, maar voorziet je device ook van stroom. Met sommige dockingstations, zoals de HP Thunderbolt dock G2, kun je bovendien oproepen aannemen zonder headset.

2. Noise-cancelling koptelefoon

Werk je wel eens thuis met een partner, huisgenoot of kinderen in de buurt? Dan herken je het probleem van geluidsoverlast vast wel. Daarnaast kun je last krijgen van geluid van buiten, bijvoorbeeld wanneer buren aan het klussen zijn of buiten een schoonmaakploeg aan de gang is.

De meeste noise-cancelling koptelefoons zijn draadloos, zo heb je geen last van een draad als je even van je bureau wegloopt.

Met een noise-cancelling koptelefoon kun je rustig en geconcentreerd door blijven werken. Bijkomend voordeel is dat je je muziek niet harder hoeft te zetten om het goed te horen, waardoor je minder snel gehoorschade oploopt.

Hoe werkt Noise cancelling?

Noise cancelling maakt gebruik van microfoons op de koptelefoon die het omgevingsgeluid meten en analyseren. Vervolgens wordt er een tegenovergesteld geluid van het omgevingsgeluid gegenereerd, waardoor hinderlijke geluiden minder hoorbaar zijn. Het werkt het beste bij monotoon omgevingsgeluid.

3. Draadloos toetsenbord en muis

Accessoires thuiswerkers HP draadloos samenwerkingstoetsenbordOok zo’n hekel aan een wirwar van kabels op je bureau? Je voorkomt het door een draadloze muis en toetsenbord te gebruiken. Een klein nadeel is dat die zo nu en dan opgeladen of voorzien van nieuwe batterijen moeten worden.

Gelukkig hoeft dat niet zo vaak, deze muis gaat bijvoorbeeld 30 maanden mee zonder opladen. Ook voor toetsenborden zijn slimme oplossingen bedacht. Zo bestaat er een toetsenbord met ingebouwde zonnecel die – zelfs als je hem binnenshuis gebruikt – nooit opgeladen hoeft te worden.

Sowieso is er een ruime keuze aan toetsenborden. Bedenk daarom voor aanschaf hoe je thuiswerkt en wat je zoal doet. Zit je thuis vooral veel in online meetings? Dan is een toetsenbord met speciale Skype-for-Business-toetsen bijvoorbeeld ideaal.

4. Tekentablet

Hoewel tekentablets voornamelijk in de creatieve sector worden gebruikt, vinden ze steeds vaker hun weg naar andere branches. Ook voor thuisgebruik is een tekentablet handig. Bijvoorbeeld om digitaal documenten te ondertekenen of als vervanger voor de muis.

Voor wie last heeft van RSI kan een tablet met pen uitkomst bieden, aangezien het als aanwijsinstrument stukken nauwkeurig werkt. Kies bij voorkeur een tablet met een groter (A4) formaat. Deze heeft het voordeel dat de bewegings- en houdingsvariatie van je arm omhoog gaat, waardoor je minder snel vermoeid raakt.

5. Extra monitor

Tweede monitor HPEen extra monitor is een handig accessoire voor thuiswerkers. Het is namelijk niet zo fijn om de hele dag op een klein laptopscherm te werken. Daarnaast maken extra displays je ook nog productiever.

‘Er zijn veel verschillende opties, bijvoorbeeld met een ingebouwde microfoon of camera’, vertelt Jeroen Sloots, Area Category Manager bij HP.

‘Sommige varianten hebben een popup-webcam, die kun je omhoog klikken als je hem gebruikt. Als je klaar bent, druk je de webcam weer naar beneden, dan kan er niemand meekijken. Het geeft net als een schuifje voor de notebook een veilig gevoel.’

6. Printer voor thuiswerkers

Waar medewerkers op kantoor altijd een printer (of scanner) tot hun beschikking hebben, is dat thuis vaak niet zo. Toch is een printer in veel gevallen erg belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan functies waarbij vaak ‘natte handtekeningen’ moeten worden gezet.

Ook voor andere medewerkers is een printer handig. Zo is gebleken dat van papier lezen beter is voor je verwerking van de materie. Je kunt op papier ook veel makkelijker aantekeningen maken.

Tip: vergeet de basis niet

Heb je de juiste accessoires voor thuiswerkers gevonden? Vergeet dan niet te controleren of de basisuitrusting in orde is. Medewerkers kunnen niet zonder een ergonomisch verantwoorde bureaustoel, een verstelbaar bureau, een krachtige computer en een snelle verbinding met de zakelijke cloud.

Lees ook:

Veelgestelde vragen

Welke accessoires voor thuiswerkers heb ik nodig?

Wanneer je medewerkers gaan thuiswerken, heb je in elk geval een extra monitor en los toetsenbord met muis nodig. In dit artikel lees je wat je nog meer nodig hebt.

Hoe houd je thuiswerkers betrokken bij je bedrijf?

Thuiswerkende medewerkers hebben vaak minder contact met collega’s dan mensen die op kantoor werken. Hoe kun je toch zorgen voor betrokkenheid?

Mag je een thuiswerkplek controleren?

Als werkgever heb je zorgplicht en moet je voldoen aan de Arbowet, ook wanneer de medewerker thuiswerkt. Je mag de thuiswerkplek controleren, maar doe dit altijd overleg met je medewerker.