De ‘must have’-accessoires voor thuiswerkers

Goede randvoorwaarden zijn essentieel om productief thuis te kunnen werken. Denk aan een ergonomische stoel en een verstelbaar bureau, een krachtige computer en een snelle verbinding met de zakelijke cloud. Op je thuiswerkplek mogen deze accessoires echter ook niet ontbreken.

1. Dockingstation

Accessoires thuiswerkers HP Thunderbolt dock G2 dockingstationEen dockingstation is een must have als je regelmatig met een laptop werkt. Je plaatst het accessoire op je bureau en sluit je monitor, randapparatuur en eventueel een netwerkkabel aan. Om je laptop te koppelen, heb je vervolgens slechts één kabel nodig. Overige kabels kun je eenvoudig wegwerken, zodat je thuiswerkplek lekker opgeruimd blijft.

Goed om te weten is dat de nieuwste dockingstations voorzien zijn van usb-c. Deze universele connector voert niet alleen data en een videosignaal door, maar voorziet je device ook van stroom. Met sommige dockings, zoals de HP Thunderbolt dock G2, kun je bovendien (Skype)oproepen aannemen zonder headset.

2. Noise-cancelling-koptelefoon

Geluidsoverlast is een van de meest gehoorde nadelen van flexplekken. Je kunt echter ook thuis last hebben van rumoer, bijvoorbeeld wanneer buren aan het klussen zijn of buiten een schoonmaakploeg aan de gang is. Met een noise-cancelling-koptelefoon kun je rustig en geconcentreerd door blijven werken.

Noise cancelling maakt gebruik van microfoons op de koptelefoon die het omgevingsgeluid meten en analyseren. Vervolgens wordt er een tegenovergesteld geluid van het omgevingsgeluid gegenereerd, waardoor hinderlijke geluiden minder hoorbaar zijn. Het werkt het beste bij monotoon omgevingsgeluid.

Bijkomend voordeel is dat je je muziek niet harder hoeft te zetten om het goed te horen, waardoor je minder snel gehoorschade oploopt. Ook zijn de meeste noise cancelling-koptelefoons draadloos, zodat je niet gehinderd wordt door een draad als je even van je bureau wegloopt.

3. Toetsenbord en muis

Accessoires thuiswerkers HP draadloos samenwerkingstoetsenbordOok zo’n hekel aan een wirwar van kabels op je bureau? Je voorkomt het door een draadloze muis en toetsenbord te gebruiken, al is het nadeel dat die zo nu en dan opgeladen of voorzien van nieuwe batterijen moeten worden. Gelukkig zijn er diverse fabrikanten die daar iets op hebben bedacht.

Zo bestaat er een toetsenbord met ingebouwde zonnecel die – zelfs als je hem binnenshuis gebruikt – nooit opgeladen hoeft te worden. Alternatief is een snelladend toetsenbord. Zo waarschuwt het toetsenbord van HP je wanneer de accu bijna leeg is, zodat je ‘m op tijd kunt opladen. Met een USB-kabel, zodat je gewoon kunt doorwerken tijdens het opladen. En ook de muis is op die manier in een mum van tijd opgeladen.

Sowieso is er een ruime keuze aan toetsenborden. Bedenk daarom voor aanschaf hoe je thuiswerkt en wat je zoal doet. Zit je thuis vooral veel in online meetings? Dan is een toetsenbord met speciale Skype-for-Business-toetsen bijvoorbeeld ideaal.

4. Tekentablet

Hoewel tekentablets voornamelijk in de creatieve sector worden gebruikt, vinden ze steeds vaker hun weg naar andere branches. Ook voor thuisgebruik is een tekentablet handig. Bijvoorbeeld om digitaal documenten te ondertekenen of als vervanger voor de muis.

Voor wie last heeft van RSI kan een tablet met pen uitkomst bieden, aangezien het als aanwijsinstrument stukken nauwkeurig werkt. Kies bij voorkeur een tablet met een groter (A4) formaat. Deze heeft het voordeel dat de bewegings- en houdings-variatie van je arm omhoog gaat, waardoor je minder snel vermoeid raakt.

5. Rugzak met ingebouwde accu

Accessoires thuiswerkers HP Powerup BackpackOok de thuiswerker gaat geregeld op pad, en een goede rugzak mag dan natuurlijk niet ontbreken. Rugzakken zijn er in allerlei soorten en maten, de een is slimmer dan de ander. Neem bijvoorbeeld de HP Powerup Backpack die – zoals de naam al doet vermoeden – een ingebouwde accu heeft.

Die heeft een capaciteit van maar liefst 22.400 mAh en kan de meeste laptops opladen. De backpack kan een tablet tot drie keer en een smartphone tot tien keer van stroom voorzien. Uiteraard zijn er voldoende vakken voor je favoriete mobiele devices en kabelgeleiding door de vakken voorkomt onoverzichtelijke kabelkluwen.

6. Reisdock/dongle

Accessoires thuiswerkers HP USB ReisdockHeeft je mobiele device slechts een handjevol poorten? Dan is een usb-reisdock een handige gadget om te hebben. Door het dock aan je device te koppelen, wordt het mogelijk om een monitor via VGA of HDMI aan te sluiten of een bedrade internetverbinding op te zetten.

Een voordeel van een dock als de HP USB reisdock is de aanwezigheid van twee volwaardige usb-poorten, zodat je ook een toetsenbord, muis of ander invoerapparaat kunt aansluiten. Het accessoire is lekker compact, licht en past in elke laptoptas. Heeft je device enkel usb-c, dan is de HP USB-C naar HDMI/ USB 3.0/ USB-C een goed alternatief.

Hoe kun je – met hulp van de moderne tools die voorhanden zijn – productiever en creatiever werken? Die vraag staat centraal in het gratis Mobile Matters Webinar. Lees ook: