Home Hybride werken

Hybride werken

Hybride werken is steeds meer gemeengoed in organisaties. Het betekent dat werknemers deels op kantoor en deels vanuit huis werken. Maar ook onderweg of op flexplekken valt onder hybride werken.

De hybride werkplek is dan ook niet één fysieke werkplek op een vaste locatie. Het is een verzamelnaam voor alle benodigde hardware en software waarmee medewerkers vanaf iedere plek hun werk goed kunnen doen.

Voor- en nadelen

Hybride werken kent veel voordelen. Zo is het goed voor de medewerkerstevredenheid, helpt het werknemers om de werk-privébalans te verbeteren, levert het vaak een hogere productiviteit op en bespaart de werkgever kosten.

Andersom zijn er ook een aantal risico’s waar je als werkgever goed op moet letten. Zo kunnen werknemers sneller de betrokkenheid en band met de organisatie verliezen, is samenwerken op afstand een uitdaging en kan ook de werk-privébalans volledig uit verhouding raken.

Lees hier tips, inspiratieverhalen en praktische how to’s over hoe je optimaal profiteert van de voordelen van hybride werken en tegelijkertijd de risico’s minimaliseert.

Lees ook de gratis whitepaper ‘Hybride thuiswerken faciliteren’.

Veilig hybride werken

6 tips voor veilig hybride werken

Veilig hybride werken, hoe doe je dat eigenlijk? Hybride werken biedt medewerkers erg veel flexibiliteit, maar heeft ook veel voeten in de aarde voor...
Hybride werken

Hybride werken: hoe bepaal je de ideale balans voor je werknemers?

Het ziet ernaar uit dat hybride werken een blijvertje is, toch is de exacte invulling daarvan voor veel mensen nog onduidelijk. Hoe verdeel je...
Productief hybride werken

Productiever werken? Hier is jouw werknemer het productiefst

Slechts 7 procent van de werknemers geeft de voorkeur aan werken op kantoor. Toch is het belangrijk om ook geregeld naar kantoor te komen. Lees hier waarom én waar je werknemers wel productief werken.
Thuiskantoor inrichten

Thuiskantoor inrichten met de webshops van Buyitdirect

Nu we een langere tijd thuiswerken, zijn veel IT-afdelingen op zoek naar hardware-oplossingen voor de langere termijn. Buyitdirect speelt hier slim op in met...
Hybride werken werkafspraken

Hybride werken in de praktijk: welke werkafspraken maak je?

Sinds begin 2020 is hybride werken bijzonder populair. Medewerkers werken grotendeels thuis en komen vooral naar kantoor om samen te werken. Welke werkafspraken zijn...
Print hybride werkplek printingstrategie

Hoe optimaliseer je jouw printingstrategie voor hybride werken?

Sinds begin 2020 werken we veelal vanuit huis, waardoor het kantoor steeds meer een plek van ontmoeting en samenwerken wordt. Deze nieuwe manier van...
device kiezen één apparaat één device

Eén device voor werk en privé: wat betekent dit voor werkgevers?

Werk en privé lopen steeds meer door elkaar. Zo gebruikt 29% van de werknemers hun privédevice voor zakelijke doeleinden. Andersom gebeurt dat ook, zo gebruikt bijvoorbeeld één op de vijf kinderen wel eens een werklaptop. Dergelijke resultaten pleiten voor één device voor werk en privé. Maar waar moet je op letten als je dit wilt faciliteren?
HP Elite Dragonfly

Het summum voor de mobiele werker

Slepen je medewerkers hun laptop overal mee naartoe? Dan kennen ze deze nadelen van mobiel werken maar al te goed. Het goede nieuws? Er is overal een oplossing voor.
creative pro's creative pro creatievelingen

Waarom creative pro’s (niet) mobiel kunnen werken

Creative pro’s zijn aan kantoor gebonden vanwege het grote scherm en krachtig systeem dat nodig is om hun werk goed te kunnen doen. Is het voor deze creatieve professionals echt onmogelijk om mobiel te werken? We zochten het uit.
cloudwerker cloudworker

Een nieuw type medewerker bestormt jouw bedrijf: ontmoet de cloudwerker

De cloud is onmisbaar geworden binnen vrijwel ieder bedrijf. Dit leidt tot de opkomst van een nieuw type medewerker: de cloudwerker. Het zijn de early adopters van een flexibele manier van werken.