Home Hybride werken

Hybride werken

Hybride werken is steeds meer gemeengoed in organisaties. Het betekent dat werknemers deels op kantoor en deels vanuit huis werken. Maar ook onderweg of op flexplekken valt onder hybride werken.

De hybride werkplek is dan ook niet één fysieke werkplek op een vaste locatie. Het is een verzamelnaam voor alle benodigde hardware en software waarmee medewerkers vanaf iedere plek hun werk goed kunnen doen.

Voor- en nadelen

Hybride werken kent veel voordelen. Zo is het goed voor de medewerkerstevredenheid, helpt het werknemers om de werk-privébalans te verbeteren, levert het vaak een hogere productiviteit op en bespaart de werkgever kosten.

Andersom zijn er ook een aantal risico’s waar je als werkgever goed op moet letten. Zo kunnen werknemers sneller de betrokkenheid en band met de organisatie verliezen, is samenwerken op afstand een uitdaging en kan ook de werk-privébalans volledig uit verhouding raken.

Lees hier tips, inspiratieverhalen en praktische how to’s over hoe je optimaal profiteert van de voordelen van hybride werken en tegelijkertijd de risico’s minimaliseert.

Lees ook de gratis whitepaper ‘Hybride thuiswerken faciliteren’.

Print hybride werkplek printingstrategie

Hoe optimaliseer je jouw printingstrategie voor hybride werken?

Sinds begin 2020 werken we veelal vanuit huis, waardoor het kantoor steeds meer een plek van ontmoeting en samenwerken wordt. Deze nieuwe manier van...
Hybride kantoor

Hybride kantoor: zo houd je iedereen betrokken en engaged

Onlangs overgeschakeld op een hybride kantoor? Oftewel, werken je medewerkers deels vanuit huis? Dan is het zaak om ervoor te zorgen dat je medewerkers...
veilig nieuwe apps installeren

In 5 stappen veilig nieuwe apps installeren

Dankzij innoverende apps wordt flexibel werken steeds makkelijker voor werknemers. Tegelijkertijd is het een flinke uitdaging voor het bedrijf. Je wilt immers meegaan met...