Het summum voor de mobiele werker

Slepen je medewerkers hun laptop overal mee naartoe? Dan kennen ze deze nadelen van mobiel werken maar al te goed. Het goede nieuws? Er is overal een oplossing voor.

Accuduur, hoe lang gaat mijn laptop mee?

Een ervaren mobiele werker ontwikkelt een soort zesde zintuig voor stopcontacten. Het is niet alleen voor de werknemer in kwestie, maar voor alle betrokkenen vervelend als hij of zij midden in een belangrijke video-meeting ineens wegvalt.

Helaas zit dat stopcontact vaak nét aan de andere kant van de tafel waaraan je zit te flexwerken. En weg is de concentratie. Evenals die van de andere deelnemers aan de meeting. En laat dat nou één van de belangrijke heikele punten bij online vergaderen zijn.

Lees ook de tips om de accuduur van je laptop te verlengen.

Zware laptop: pijnlijke schouders en rug

Laten we eerlijk zijn: de meeste high-end laptops zijn toch nog behoorlijk zwaar. Zelfs de meest ergonomisch verantwoorde laptoptas kan niet voorkomen dat de meeste werknemers na een week zeulen last krijgen van hun schouders en rug. Toch maar een yoga-klasje boeken dan?

Lees ook welke tassen en accessoires de mobiele werker nodig heeft.

Gevoelige data

Wil je onderweg naar de volgende afspraak nog even wat documenten doorkijken, komt er een iets te geïnteresseerde medereiziger naast je zitten. Gezellig voor een praatje, maar niet zo praktisch als je gevoelige informatie op je laptop hebt staan. Bij veel laptops kunnen omstanders prima meekijken op je scherm. Daar word je als baas niet vrolijk van, ook niet als het bij je werknemers gebeurt.

Lees hier hoe je pottenkijken onderweg voorkomt.

HP Elite Dragonfly als oplossing

Op zoek naar de ultieme laptop voor mobiel werken? Dan is dit nieuwe model van HP echt iets voor jouw bedrijf, stelt Pieter Schouten, IT Workplace Consultant bij HP. ‘De HP Elite Dragonfly heeft de looks van een consumentenmodel, maar ook alle gimmicks die je bij een zakelijk device verwacht.’

‘Zo beschikt het over de uitgebreide beveiligingsfuncties van de HP Sure security stack en de modernste beheertooling voor IT-afdelingen. Een ander voordeel is de image-stabiliteit, dit wil zeggen dat je vijftien maanden lang dit model met exact dezelfde componenten kunt krijgen. Handig met oog op standaardisatie binnen het bedrijf!’

Geen vingerafdrukken

Het oog wil natuurlijk ook wat. De HP Elite Dragonfly heeft een scherm van 13,3 inch en is verkrijgbaar in diep donkerblauw (vanaf januari ook in zilver). Dat is weer eens wat anders dan standaard zwart. ‘De behuizing is met een nanostructuur afgewerkt en heeft een oleophobic finish’, vertelt Schouten.

‘Dit betekent dat er geen vingerafdrukken opkomen, hij blijft een mooie matte finish behouden. De laptop is erg plat, maar de onderdelen zijn gewoon vervangbaar. Denk bijvoorbeeld aan de accu en SSD (Solid State Disk). Alle onderdelen blijven minimaal vijf jaar beschikbaar nadat het laatste product verkocht is.’ Dat past binnen het duurzaamheids- en sustainable impact-beleid dat HP nastreeft.

Geen oplader nodig

‘In combinatie met een speciaal scherm dat maar 1 watt per uur verbruikt, heb je een batterijduur van maar liefst 26,5 uur.’ Zo hoef je nooit meer onderweg op zoek naar je oplader. ‘Er zijn nog twee andere schermen beschikbaar, die verbruiken iets meer dan 1 watt per uur’, vertelt Schouten.

‘Een daarvan heeft een speciaal privacyscherm. Met een druk op de knop kan er niet meer meegekeken worden. Dit is ideaal voor mobiel werken met privacygevoelige data.’ Gelukkig betekenen alle opties niet dat de HP Elite Dragonfly loodzwaar is: ‘Hij is heel licht. De laptop weegt minder dan een kilo, 998 gram om precies te zijn.’

Lees ook: