Deze trends in beveiligingstechnologie ondersteunen een goede werk-privébalans

De nieuwste technologie maakt flexibel werken makkelijker dan ooit. Helaas levert mobiel werken tegelijkertijd ook een verhoogd veiligheidsrisico op. Deze trends minimaliseren die risico’s.

De kosten van gegevensinbreuken zullen in 2019 opgelopen zijn tot 2,1 biljoen dollar wereldwijd. Dat blijkt uit vorig jaar gepubliceerde cijfers van Juniper Research. De noodzaak van gegevensbeschermingstechnologie en strenge beveiligingsprocessen is nog nooit zo groot geweest, met name voor mensen die genieten van een goede werk-privémix.

Een meerlagige verdediging is de beste manier om je apparaten en gegevens te beschermen tegen meerlagige aanvallen. Combineer daarom de beste technologie gebouwd voor veiligheid met de meest veilige Microsoft OS die beschikbaar is. Hoe? Met een HP-device en Windows 10 Pro.

Om cyberaanvallen te kunnen pareren, is het essentieel te kiezen voor apparaten en diensten die ontwikkeld zijn met een coherente veiligheidsstrategie in het achterhoofd. Als je je ongerust maakt over de beveiliging van je persoonlijke en bedrijfsgegevens zijn de allernieuwste technologieën een uitkomst.

Waar moet je dan aan denken? De belangrijkste trends in beveiligingstechnologie op een rij:

1. Biometrische verificatie

Vingerafdruk-, iris-, gezichts- en stemherkenning zijn vormen van biometrische verificatie die snel aan populariteit winnen. Juniper Research voorspelt dat in 2021 meer dan 600 miljoen mobiele apparaten over biometrische verificatie zullen beschikken, vergeleken met ongeveer 190 miljoen in 2016.

2. Wearables die signalen blokkeren

Het kapen van microfoons, luidsprekers en camera’s van mobiele telefoons om privégegevens vast te leggen wint aan populariteit als aanvalsmethode. Met technologie voor wearables die signalen blokkeren, kun je voorkomen dat informatie van jouw mobiele telefoon of creditcards wordt onderschept.

Zoals de Faraday Sleeve van Silent Pocket, een smartphonehoes met ingebouwd afschermingsmateriaal dat fungeert als RFID-blokkering zodat je creditcards met chip zijn beschermd. Het blokkeert tevens draadloze technologieën die zijn ingebouwd in jouw telefoon, met inbegrip van Bluetooth, mobiel, GPS, Wi-Fi en/of NFC.
Meer informatie

3. Gecodeerde gegevenssleutels

De Aegis Secure Key 3.0. is een USB-drive met een alfanumeriek toetsenbord en FIPS 140-2 Level 3-cryptografie. De gebruiker kan alleen toegang krijgen als hij of zij over de juiste code van 7 tot 16 cijfers beschikt. De drive kan ook zodanig worden geprogrammeerd dat deze direct wordt vergrendeld bij verwijdering of na een periode van inactiviteit.
Meer informatie

4. Technologie ter vervanging van creditcards

Wocket Smart Wallet is een geavanceerde elektronische portefeuille die al jouw bankkaarten vervangt. Je scant simpelweg de gegevens van elke kaart en kiest bij het afrekenen de kaart die je wilt gebruiken. Met op stemgeluid en pincode gebaseerde veilige verificatie is de beveiliging optimaal geregeld.
Meer informatie

5. Technologie voor fraudebestrijding bij financiële transacties

Hoewel de technologie achter Bitcoin, blockchain, nog niet algemeen ingang heeft gevonden, wordt deze door grote financiële instellingen getest als veiligere methode voor het vastleggen en volgen van financiële transacties.

Simpel gezegd, is blockchain een register van elke uitgevoerde transactie, opgeslagen in cryptografisch verifieerbare brokken genaamd ‘blokken’ die aan elkaar zijn ‘geketend’. De informatie die wordt vastgelegd door blockchain kan niet worden gewijzigd, waardoor het risico op fraude aanzienlijk afneemt.

6. Ingebouwde persoonlijke apparaatbescherming

De HP Elite-reeks is ontworpen om jouw gegevens, apparaat en identiteit te beschermen met functies die het hoogste beschermingsniveau bieden. Met de EliteBook x360 met Windows 10 Pro, bijvoorbeeld, hoef je dankzij biometrische verificatie geen wachtwoorden meer te onthouden. Aan de hand van de IR-camera met Windows Hello kun je enkel met het tonen van je gezicht een Windows 10 Pro-apparaat ontgrendelen of surfen op het web.

HP SureStart met Dynamic Protection identificeert en corrigeert tevens BIOS-aanvallen en Windows 10 Pro maakt verificatie via meerdere methoden mogelijk om de toegang tot bedrijfsnetwerken en -middelen beter te beveiligen.

En met het enige geïntegreerde privacyscherm voor pc’s ter wereld¹, genaamd HP Sure View, bieden de EliteBooks een gepolariseerd privacyfilter dat eenvoudig kan worden in- en uitgeschakeld door te drukken op FN+F2. Als het privacyfilter is ingeschakeld, wordt het scherm aan de voorkant minder helder, maar wordt het zicht vanaf de zijkanten helemaal geblokkeerd.
Meer informatie

Meest veilige apparaat

Het is een feit: de wereld beweegt zich richting flexibel werken. Om bij te kunnen blijven, moeten bedrijven hun werknemers van technologie voorzien die toegang biedt tot informatie en gegevens vanaf elke gewenste locatie en op elk gewenst apparaat.

Maar meer (verschillende) apparaten op het bedrijfsnetwerk, betekent ook een grotere kans op gegevensinbreuken. Investeren in de allernieuwste beveiligingstechnologie kan helpen je kostbare bedrijfsgegevens veilig achter slot en grendel te houden.

Door te kiezen voor een apparaat als de HP EliteBook x360 met Windows 10 Pro – de meest veilige zakelijke convertible² – krijg je direct een betere controle over je gegevens. Wil je makkelijk voorzien worden in je bedrijfsbehoeften? Dan is HP Device as a Service (DaaS) wellicht een uitkomst. Doe serieus zaken met Windows 10 Pro.

Met Daas kun je een apparaat inclusief mix van accessoires selecteren die even uniek is als jouw vereisten en die allemaal op afstand worden beheerd, geoptimaliseerd en onderhouden door HP. Ontdek hier meer over HP Device as a Service.

 

 

 

¹ Gebaseerd op momenteel beschikbare pc’s op de markt, vanaf 1 augustus 2016, die een fysiek geïntegreerd, op hardware gebaseerd privacyscherm hebben. Alleen beschikbaar op een select aantal HP EliteBooks.
² Het meest veilig, gebaseerd op de unieke en volledige veiligheidscapaciteiten van HP zonder extra kosten onder leveranciers met jaarlijks >1M verkopen vanaf 1 december 2016 op HP Elite pc’s met Intel® Core™-processors van de 7e generatie, Intel® integrated graphics en Intel® WLAN. Het dunst, in vergelijking met concurrenten met jaarlijks >1m convertible, niet-afneembare units met Windows Pro OS en Intel® vPro™-processors van de 6e of 7e generatie vanaf 1 december 2016.

Bronnen:
http://www.networkcomputing.com/storage/10-hot-technology-trends-2016/520323524
https://gcn.com/articles/2016/12/07/biometrics-maturity.aspx
http://blogs.wsj.com/cio/2016/02/02/cio-explainer-what-is-blockchain/