Productiever werken? Hier is jouw werknemer het productiefst

Uit onderzoek door DirectReseach blijkt dat 67% van de werknemers graag op afstand wil blijven werken. Toch is het belangrijk om ook geregeld naar kantoor te komen. Ontdek de ideale verdeling en geef de productiviteit een boost.

Sinds we in 2020 verplicht moesten thuiswerken, hebben veel werknemers én werkgevers de voordelen ontdekt. Medewerkers hoefden geen uren meer in de file te staan of in het ov te zitten en konden hun werkdag flexibeler indelen.

Veel organisaties maken sinds die periode intensief gebruik van samenwerkingssoftware als Microsoft Teams en Google Meet. Uit onderzoek door TrustRadius blijkt dat maar liefst 57% van de ondervraagde bedrijven in 2020 meer is gaan uitgeven aan samenwerkingstools. Toch blijft fysiek samenwerken in bepaalde situaties toch de voorkeur hebben.

Thuiswerken blijft populair

Onderzoeksbureau McKinsey verwacht dat medewerkers 4 tot 5 keer meer zullen thuiswerken dan voor 2020. Dat is niet voor niets, veel medewerkers kunnen zich daar namelijk beter focussen. Het kantoor is meestal niet de plek waar ze het liefst zijn om een belangrijke taak of project af te ronden. Het is er vaak rumoerig, vol afleidende prikkels.

In 2020 hebben we ervaren dat veel vergaderingen ook online kunnen worden gehouden. Ook hebben werkgevers kunnen ervaren dat medewerkers niet per se aanwezig hoeven te zijn op kantoor om productief te zijn. In plaats daarvan is het belangrijk om te sturen op output en regelmatig contact te hebben.

Wanneer naar kantoor?

Naarmate we vaker flexibel en buiten de deur werken, zal het traditionele kantoor steeds meer de functie van ontmoetingsplek krijgen. Het blijft een belangrijke plek om binding met de organisatie en collega’s te houden, ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren.

Wanneer er een creatieve brainstormsessie georganiseerd moet worden, is het kantoor hier dan ook de aangewezen plek voor. Het sociale contact bevordert de productiviteit als het op overleggen aankomt.

Het is ook de ideale locatie om gevoelige gesprekken te voeren, zoals slechtnieuwsgesprekken. Ook kennismakingsgesprekken met nieuwe medewerkers, klanten en leveranciers kunnen het beste live plaatsvinden. Non-verbale communicatie is hier namelijk bijzonder waardevol.

Vereenzaming

Veel thuiswerken kan leiden tot vereenzaming, wanneer medewerkers het contact met het bedrijf verliezen. Laat werknemers daarom tenminste twee dagen in de week naar kantoor komen. Betrek ze daarnaast bij belangrijke meetings en organiseer regelmatig sociale bijeenkomsten zoals borrels.

Betere carrièrekansen

Een andere belangrijke reden om regelmatig op kantoor te zijn, heeft te maken met carrièrekansen. Flexibel werken mag dan de productiviteit verhogen, het kan ook leiden tot een gebrek aan kansen op promotie.

Wanneer leidinggevenden voor een promotie moet kiezen tussen twee medewerkers met gelijke talenten en inzet, heeft de medewerker die vaker zijn of haar gezicht laat zien de voorkeur. 60% van de ondervraagden in een onderzoek van consultancybureau Korn/Ferry verwacht dat te veel buiten kantoor werken hun kansen op promotie beperkt.

Hybride werken

Als medewerkers thuiswerken en werken op kantoor combineren, noemen we dat hybride werken. Deze nieuwe manier van werken vraagt flexibiliteit werknemer, werkgevers en IT-afdelingen. De werkplekken op afstand moeten namelijk ook beheerd worden.

Unified endpoint management kan je IT-afdeling helpen om alle devices, applicaties en cloud-toepassingen te beheren en te beveiligen vanuit één centraal punt.

Blijf in contact met hybride werkers

Wanneer medewerkers veel wisselen tussen werkplekken, kan het voor leidinggevenden lastig zijn om goed contact te houden. Hier speelt de medewerker zelf een belangrijke rol in. Bijvoorbeeld door goed bereikbaar te zijn en regelmatig updates te geven over hun progressie via chat, mail en telefoon.

Er zijn diverse tools beschikbaar die op afstand (samen)werken gemakkelijker maken en zorgen dat medewerkers productief en betrokken bij de organisatie blijven. Een goed voorbeeld van zo’n tool is Microsoft Teams, dat een centrale, veilige plek biedt voor conversaties, projectmanagement, bestandsuitwisseling en apps.

Gebruikers kunnen overleggen met (groepen) collega’s, videocalls inplannen en bijwonen en precies zien waar iedereen mee bezig is. Het maakt niet uit of de werknemer zich op kantoor bevindt of daarbuiten, in een café, hotellobby of tropisch eiland voor de kust van Thailand.

Flexibel werken zorgt voor loyaliteit

Werknemers die de mogelijkheid hebben om flexibel te werken, zijn loyaler richting hun werkgever (81%). 80% van de professionals ziet flexibiliteit als belangrijke arbeidsvoorwaarde, nog vóór salaris en werk-privébalans.

Het heeft een positieve invloed op hun persoonlijke leven en stressniveau, zo blijkt uit onderzoek door Flexjobs. Zeker voor millennials is een goede balans tussen werk en privé topprioriteit, zo valt te lezen in de resultaten van het Generation Now Survey (pdf) van World Service Group. Als werkgever kun je hier goed op inspelen.

Lees ook:

Veelgestelde vragen over waar medewerkers productief kunnen werken

Waar zijn medewerkers het meest productief?

Waar je medewerkers het meest productief zijn, hangt af van het type werk dat ze doen. Bij werkzaamheden waar concentratie voor nodig is, is de thuiswerkplek het meest geschikt. Bij creatieve overleggen is het kantoor juist prettiger. Lees hier meer over werkplekken en productiviteit.

Hoe houd ik mijn medewerkers betrokken tijdens hybride werken?

Wanneer je medewerkers veel op afstand werken, kan het een uitdaging zijn om ze betrokken te houden bij het team. Hierbij helpt het om regelmatig teamoverleggen of individuele koffiemomenten in te plannen. Ontdek meer manieren om deze medewerkers betrokken te houden.

Zijn mijn thuiswerkende medewerkers wel productief?

Wanneer medewerkers regelmatig op afstand werken, kan het als leidinggevende lastig zijn om te bepalen of ze wel productief zijn. Het werkt dan vaak averechts om veel te controleren of ze achter hun laptop zitten. Dat geeft de indruk dat je ze niet vertrouwt. Lees hier wat je beter wel kunt doen.