Duurzaam printen? Deze slimme oplossingen van HP maken het mogelijk

Wil jij je bedrijf graag verduurzamen? Dan is op het gebied van duurzaam printen vaak nog veel winst te behalen. Deze oplossingen van HP helpen je op weg.

Neem een abonnement op je inkt

Hoe vaak vervang jij de inktcartridges van de printer? De meeste mensen hebben eigenlijk geen idee. Sinds we meer zijn gaan thuiswerken, worden de printers een stuk vaker gebruikt dan voorheen. Hierdoor zijn de thuiswerkers in een rap tempo door de inkt heen.

Omdat je vaak niet goed kunt inschatten hoe lang een inktcartridge nog mee kan, vervang je deze te vroeg of te laat. Wanneer je deze te vroeg vervangt, is dat zonde. Daar verspil je tenslotte inkt mee. Te laat is ook niet praktisch, daar verlies je namelijk kostbare tijd mee.

HP Instant Ink

HP Instant Ink is hierbij een handige uitkomst. Het is een slimme oplossing waarbij de printer verbonden is met het internet. Het apparaat geeft zelf een seintje wanneer er nieuwe inkt nodig is en de nieuwe cartridges worden ook nog eens automatisch besteld.

Zo vervang je de cartridges altijd precies op het juiste moment. Een groot voordeel van deze manier van inkopen is dat je tot wel 70% kunt besparen op je inktkosten. Dit komt doordat een groot deel van het logistieke proces wordt overgeslagen doordat de bestelling automatisch gebeurt.

Je medewerkers kunnen HP Instant Ink zelf aanschaffen voor hun eigen printer thuis, bijvoorbeeld van het thuiswerkbudget.

Duurzaam printen? Benut je printpapier optimaal

Wanneer het gaat over duurzaam printen is printpapier ook een belangrijke factor. Zo kun je ervoor kiezen om over te stappen op gerecycled papier. Uiteraard helpt het ook om dubbelzijdig te printen en alleen kleur te gebruiken wanneer dit echt nodig is.

Tip: Het ene lettertype is het andere niet, wist je dat je voor sommige lettertypen meer inkt nodig hebt dan andere? Calibri, Verdana en Arial zijn goede opties.

Een printer leasen, hoe werkt dat?

Wist je dat je ook een printer kunt leasen? Hierbij zit het onderhoud al inbegrepen. Zelfs wanneer een onderdeel of de volledige printer onverhoopt stuk gaat, komt er een monteur om deze te vervangen.

Je kunt deze constructie vergelijken met het relatief nieuwe Device as a Service (DaaS) bij computers. Het leasen van printers is al langere tijd populair. Bij HP heet deze dienst Managed Print Services.

Managed Print Services is ook geschikt voor medewerkers die thuiswerken.

Je wordt volledig ontzorgt voor een vast bedrag per maand of per geprinte pagina. Op deze manier hoef hoef je geen nieuwe printer meer te kopen wanneer je huidige apparaat niet meer werkt.

Lees meer

Meer weten over de security van HP-printers of wil je weten welk soort printers het beste bij jouw organisatie passen? Neem dan vrijblijvend contact op met onze HP-adviseurs