Hoe duurzaam zijn HP-oplossingen? De interessantste cijfers en weetjes op een rij

Voor veel bedrijven wordt duurzaamheid een steeds belangrijkere factor bij de aanschaf van nieuwe devices voor op kantoor. Benieuwd wat HP aan duurzaamheid doet? We zetten de meest interessante cijfers voor je op een rij.

Het thema duurzaamheid bestaat bij HP uit drie verschillende onderdelen:

 1. Planet (planeet)
  Het streven naar een zo duurzaam mogelijke bedrijfsvoering waarbij minder broeikasgassen worden uitgestoten. Ook wordt gewerkt aan een efficiënte en circulaire economie.
  Lees hier meer over wat HP op dit vlak doet.
 2. People (mensen)
  Het verdedigen van mensenrechten is een kernwaarde van HP. Niet alleen bij de distributeurs, maar in de gehele keten. Due diligence en transparantie staan hierbij centraal.
  Lees hier meer over wat HP op dit vlak doet.
 3. Community (gemeenschap)
  Deze pijler gaat over het verbeteren van vitaliteit en verkracht bij lokale gemeenschappen.
  Lees hier meer over wat HP op dit vlak doet.

Cijfers en weetjes – Planet

Wist je dat…

 • Transport bij HP steeds vaker met de trein gebeurt? Wanneer je producten of onderdelen met de trein vervoert, stoot je 95% minder broeikasgassen uit dan wanneer je het vliegtuig inzet.
 • Er tegen 2025 maar liefst 30% gerecycled plastic in HP Print en Personal Systems producten zit? In 2019 werd al 25.000 ton gerecycled plastic gebruikt, dit is 9% van het totaal gebruikte plastic in HP-producten.
 • HP inzet op 10% minder broeikasemissie door hoofdleveranciers en product transport in 2025 vergeleken met 2015?
 • Je aan het EPEAT-label kunt zien hoe duurzaam een product is? HP heeft volgens deze standaard het meest duurzame PC-portfolio ter wereld. Zo hadden ze in mei 2020 110 producten met een gouden, en 268 met een zilveren EPEAT-label geregistreerd.

Verpakkingsmateriaal

Is het je wel eens opgevallen dat wanneer je meerdere devices bestelt voor medewerkers, deze vaak allemaal los verpakt zijn? Hiervoor wordt vrij veel verpakkingsmateriaal gebruikt. Daarom is HP begonnen met bulkverpakkingen, dit bespaart maar liefst 26% aan verpakkingsmateriaal voor HP Notebooks.

Hoe koop je een duurzame laptop voor je medewerkers?

Verpakkingsmateriaal van schuim is moeilijk te recyclen, daarom heeft HP dit materiaal ingewisseld voor duurzame vezels (pulp). Hiermee is maar liefst 933 ton aan schuim geëlimineerd.

HP streeft er ook naar om in 2025 75% minder ‘single use plastic‘ in te zetten bij de verpakking van producten vergeleken met 2018.

Cijfers en weetjes – People

Wist je dat…

 • HP haar allereerste Human Rights Progress Report heeft uitgebracht met de stand van zaken rond mensenrechten in de hele keten wereldwijd?
 • Er op sommige plekken nog steeds werknemers worden uitgebuit? Door kritisch te kijken naar de gehele keten worden zaken als dwangarbeid en buitensporige werktijden grondig aangepakt door HP.
 • Diversiteit en inclusiviteit erg belangrijk zijn voor HP? Zo heeft HP de meest diverse Raad van Bestuur in de gehele Amerikaanse technologiesector, hierin zitten maar liefst 42% vrouwen. Ter vergelijking: 40% van de nieuwe medewerkers over het algemeen is vrouw.
 • HP als doel heeft gesteld om in 2025 (ten opzichte van 2015) de vaardigheden en het welzijn van 500.000 productiemedewerkers te verbeteren? 

Benieuwd hoe je duurzaam ondernemen en tevreden medewerkers kunt combineren?

HP Supplier Code of Conduct/Sustainability scorecard 

Om te kunnen garanderen dat medewerkers in de gehele keten goed behandeld worden en er geen onnodige schade wordt toegebracht aan het milieu, heeft HP de HP Supplier Code of Conduct opgesteld. Deze code schrijft voor hoe leveranciers van HP hun eigen mensen en het milieu moeten behandelen.

In het verlengde hiervan ligt de HP Sustainability Scorecard waar de leveranciers beoordeeld worden op deze punten. Hierbij staat samenwerking centraal, wanneer leveranciers niet goed genoeg scoren wordt samen gekeken naar mogelijke oplossingen.

Cijfers en weetjes – Community

HP zet zich niet alleen in voor (productie)medewerkers, het maakt zich hard om in 2025 beter onderwijs te kunnen bieden aan 100 miljoen mensen. Dit wordt gerealiseerd door middel van een online E-learning platform genaamd HP LIFE.

Hier worden online cursussen aangeboden over diverse onderwerpen, denk bijvoorbeeld aan marketing, finance en sales. Deze zijn voor iedereen toegankelijk.

Het doel van HP LIFE is het creëren van banen. Ook worden mensen op deze manier geholpen bij het opzetten van een eigen bedrijf. Er zijn cursussen beschikbaar op elk niveau.

Werken aan de gemeenschap in Nederland

Ook dicht bij huis wordt veel gedaan om te werken aan de vitaliteit en veerkracht van de gemeenschap. Zo organiseerde HP het ‘Lonely fridge’-project waarbij kinderen kleurplaten opstuurden naar eenzame ouderen zodat ze de koelkast konden versieren.

Verder worden mensen gemotiveerd om tijdens het thuiswerken te blijven bewegen en naar buiten te gaan met het ‘No Mile To Waste’-project. Hierbij is het de bedoeling dat mensen een steentje bijdragen aan het milieu door bijvoorbeeld afval op te ruimen op straat, uit het water, het bos of het park.

Lees ook