Hoe ziet het device van de toekomst eruit? 4 specificaties van de HP Elite x2 1012

Mobiel werken stelt nieuwe eisen aan je device. Het apparaat moet licht, sterk en gebruiksvriendelijk zijn. En je moet er zowel op kantoor als onderweg goed mee uit de voeten kunnen. Welke specificaties heeft het mobiele apparaat van de toekomst? Een tipje van de sluier met behulp van de HP Elite x2 1012.

We kunnen niet meer ontkennen dat mobiel werken de toekomst heeft. Volgens verschillende studies werkt vandaag de dag ruim een derde van de beroepsbevolking op meerdere locaties.

Daarvan is minder dan de helft (47 procent) tevreden over de zakelijke apparatuur die hij tot zijn beschikking heeft. De tevredenheid over apparatuur die thuis wordt gebruikt is met 70 procent vele malen groter. Daar zit dus ruimte voor verbetering.

2-in-1 steeds populairder

Een apparaat dat een enorme opkomst maakt in het zakelijk segment is het 2-in-1 device. Het gaat om apparatuur die zowel als tablet (scherm is los te koppelen) als met toetsenbord (pc-opstelling) gebruikt wordt.

Het is dus een device met de productiviteitsmogelijkheden van een notebook en het gebruiksgemak van een tablet voor onderweg. Marktanalist IDC stelt dat er op dit moment in Nederland 30.000 2-in-1 devices per kwartaal verkocht worden. Voorheen waren dat er nog ongeveer 4.000 per drie maanden.

Apparaat voor de toekomst: HP Elite x2 1012

Een voorbeeld van een apparaat dat helemaal volgens de gedachte van de werkplek van de toekomst is ontwikkeld, is de HP Elite x2 1012 businesstablet. De leverancier gaf tijdens een speciale productpresentatie een kijkje in specifiek voor de zakelijke markt ontworpen functionaliteiten en specificaties. 4 belangrijke specificaties om goed te kunnen werken:

#1. Aluminium behuizing

Zakelijk gebruikte 2-1 devices moeten tegen een stootje kunnen, omdat ze overal mee naartoe gesleept worden en onder diverse omstandigheden gebruikt worden. De meeste leveranciers gebruiken voor de zakelijke 2-in-1 devices een aluminium behuizing.

De HP Elite x2 1012 heeft een cnc-gefreesd aluminium behuizing. Dat materiaal voldoet aan standaarden voor aluminiumgebruik in de luchtvaartindustrie. Door het gebruik van dat materiaal is de tablet maar 8.11 millimeter dik en weegt het device minder dan 1 kilo. Ook het scherm is stevig. Het bevat Corning Gorilla 4 schermglas. Dat is de hoogste standaard in de markt op dit moment.

#2. Veiligheid en beheer

Veiligheid en beheer van een device zijn belangrijk. De HP Elite x2 1012 is uitgerust met allerlei tools om het apparaat op afstand te beheren en te beveiligen. Bij diefstal van het apparaat kan op afstand data worden gewist en beheerders kunnen op afstand updates uitvoeren.

#3. Onderdelen vervangen

De HP Elite x2 1012 is zo opgebouwd dat losse onderdelen eenvoudig vervangen kunnen worden. LCD/touch module, opslag, het moederbord of de WLAN en WWAN-modules kunnen door technische servicepartners snel worden vervangen. Bij devices van andere leveranciers is het vaak een ingewikkelde zaak om die onderdelen snel te vervangen omdat daar in het ontwerp van het apparaat geen rekening mee is gehouden.

#4. Samenwerken

Binnen de zakelijke omgeving wordt steeds vaker vergaderd via samenwerkingstools zoals Skype for Business. De HP Elite x2 is uitgerust met speciale software die omgevingsgeluiden filtert zodat alleen degene die het gesprek voert goed te horen is. Zo kan er ook vanuit omgevingen met veel omgevingsgeluid vergaderd worden.

Bekijk hier meer specificaties van de HP Elite x2 1012 businesstablet.

Lees ook: