Zo garandeert Heras betrouwbare beveiliging voor haar klanten

Beveiligingsbedrijf Heras is vooral bekend van het hekwerk, maar levert fullservice beveiliging aan haar klanten. Daarom is het absoluut noodzakelijk dat de IT-oplossingen 24/7 betrouwbaar zijn. Hiervoor kozen zij voor Aces Direct als vaste partner op IT-gebied.

Heras werkt voor klanten in de vitale infrastructuur, denk hierbij bijvoorbeeld aan gevangenissen, elektriciteit bedrijven en drinkwater voorzieningen. Het dreigingsniveau ligt dan ook een stuk hoger dan bij een gemiddeld bedrijf. Heras heeft een eigen testlab waar beveiligingssystemen uitvoerig getest worden voordat ze bij klanten geïnstalleerd worden, downtime is voor hen namelijk absoluut geen optie.

“De afgelopen jaren hebben we bij Heras een enorme groei gehad op het gebied van IT.” vertelt Martijn Leertouwer, ‎Product Manager IT-equipment en integration bij Heras.

Die ontwikkeling wil het beveiligingsbedrijf ook doorzetten bij de klanten waaraan zij beveiligingssystemen leveren. “Veel van onze klanten werken nog met analoge systemen. Wij helpen ze om de transitie te maken naar digitaal.”

Stabiliteit met één vaste partner

Heras was toe aan één vaste partner op IT-gebied om hun klanten te voorzien van betrouwbare IT-totaaloplossingen. Denk bijvoorbeeld aan het waarborgen van business continuïteit, esthetiek en life cycle management.

“Wij leveren niet alleen nieuwe producten, we onderhouden ze ook. Wanneer een klant een storing meldt, moeten we dat binnen vier uur kunnen oplossen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het vervangen van een niet werkende pc”, vertelt Martijn. 

Daarom is een long life cycle voor Heras heel belangrijk. “De juiste onderdelen moeten nog lang beschikbaar zijn. Vaak zijn de IT-oplossingen gemonteerd in een computerkast, wanneer ineens de afmeting van een product verandert is dat een uitdaging.

Lees meer over de uitdagingen die je als IT-afdeling kunt tegenkomen.

Een slimme tender

Daarom besloten ze een tender uit te schrijven voor switches. “Ik heb er toen expres een product tussen gezet dat niet meer leverbaar was. Een goede leverancier valt dit direct op en kan ons hierover adviseren. Aces Direct was de enige partij die hierover vragen stelde”, lacht Martijn.

Mike Fransen van Aces Direct weet nog goed hoe dat ging: “Toen bleek dat ze naast switches ook werkplekken nodig hadden, zijn we met HP om tafel gegaan. Ze hadden heel veel smaken op het gebied van werkplekken, dat hebben we teruggebracht naar twee types” vertelt hij.

Tip: bepaal welke device je medewerkers nodig hebben op basis van persona’s.

De HP Z-Workstation lijn

Uiteindelijk is gekozen voor de HP Z2- en Z4-Workstation lijn in rackvariant. Het grote voordeel hiervan is dat de engineers bij Heras maar met twee soorten apparaten rekening hoeven te houden. Martijn legt uit: “Dat maakt het makkelijker om een probleem binnen vier uur op te lossen, en er worden minder fouten gemaakt”.

Hoe ziet dit er in de praktijk op locatie uit? Mike geeft een situatieschets: “We hebben zeven workstations op een rij geplaatst. Het ziet er verzorgd en professioneel uit en de apparaten worden goed gekoeld. De camerabeelden worden getoond op diverse HP monitoren, hiermee kun je acht beelden tegelijkertijd in Full HD bekijken.”

Om problemen zo snel mogelijk op te lossen, heeft Heras een calamiteitenmagazijn met onderdelen ingericht. “Wanneer hier een aantal onderdelen uit worden gebruikt, leveren wij die automatisch weer aan, zodat er altijd genoeg materiaal is”, vertelt Mike.

Tip: ontdek ook de ZBook Studio en ZBook Create.

Hoge eisen aan beveiliging

“Sommige concurrenten kiezen ervoor om consumer-grade apparatuur te gebruiken”, stelt Martijn. “Dat kan in onze branche niet, de machines draaien vierentwintig uur per dag, jaren lang. Daarom hebben we gekozen voor de Z-lijn van HP. 

“Inmiddels zijn we een one stop shop geworden voor Heras”, vertelt Mike. “Wij worden bijvoorbeeld ook ingezet om hun eindklanten te adviseren. Omdat we onafhankelijk zijn, kunnen we goed laten zien wat de verschillen tussen producten zijn.” Dat is hoe wij graag samenwerken met onze klanten, echt als partner.

Lees ook