Waarom topvlogger Lewis de HP EliteBook Folio niet teruggeeft

HP Elitebook Folio Lewis Hilsenteger

HP gaf topvlogger Lewis Hilsenteger de nieuwe HP EliteBook Folio ter beoordeling. Hij heeft hem nog steeds niet teruggegeven. What happened?

HP Elitebook Folio

Intel® Core™ m7 processorToen HP Hilsenteger van Unbox Therapy vroeg zijn mening te geven over de dunste en lichtste zakelijke laptop ter wereld, was hij bereid in zijn bekende ironische stijl een stukje over HP’s serieuze zakelijke technologie te vertellen. Met ‘serieus’ bedoelen we een Intel® CoreTM m7 processor, PCle SSD’s; 8 GB geheugen en een accu die het verrassend lang volhoudt. En dat is nog maar het begin…

Vandalen van HP

Lewis was onder de indruk van de slanke aluminium behuizing in ruitpatroon van de HP EliteBook Folio. Zoals hij aangeeft, heeft de laptop 12 zware tests doorstaan. De laptop is flink heen en weer geschud, is op verschillende oppervlakken gevallen, waaronder op beton, en blootgesteld aan extreme temperaturen en omgevingen. De vandalen van HP hebben hun uiterste best gedaan, maar het is ze niet gelukt de laptop kapot te krijgen. Daardoor kun je er zeker van zijn dat hij alles kan doorstaan wat er op een werkdag kan gebeuren. En meer dan dat.

Vergaderen met laptop

De extreme duurzaamheid sluit naadloos aan bij de vorm en functionaliteit van de HP EliteBook Folio. Deze laptop is slechts 12,4 mm dun en weegt minder dan een kilo, zodat je hem overal mee naartoe kunt nemen. Door het pianoscharnier kun je hem helemaal openvouwen en zo makkelijk samen naar het scherm kijken, terwijl de audiotechnologie van Bang & Olufsen voor uitstekend geluid zorgt. Hierdoor is hij perfect voor vergaderingen.

Toetsenbord

Recensent Lewis is gek op het toetsenbord. Dat is ontworpen voor op samenwerking gerichte communicatie: met één druk op de knop kun je oproepen beantwoorden. Video-oproepen worden bovendien ondersteund door de 720p-camera die je in HD-kwaliteit aan de rest van de wereld toont.

Geen wachtwoord

Ander voordeel van deze laptop is dat je geen wachtwoorden meer nodig hebt dankzij de gezichtsherkenningstechnologie van de EliteBook Folio: een infraroodcamera die met ‘Windows Hello’-software werkt. Maar hoe staat het met de andere laptop die Lewis ging beoordelen? Om Lewis’ mening daarover te horen moet je de video bekijken.

Intel, het logo van Intel, Intel Inside, Intel Core en Core Inside zijn handelsmerken van Intel Corporation in de Verenigde Staten en andere landen.