Productiviteit verhogen

10 jul, 2015

10 effectieve apps voor zakelijk Nederland

Veel werknemers gebruiken apps. Dankzij deze persoonlijke favorieten werken ze sneller en effectiever. De volgende applicaties voor Android én iOS zijn een aanwinst voor elk app-arsenaal.

4 minuten

1. Mailstrom: snel overzicht in mailbox

    12. mailstrom-screenshot

In tegenstelling tot veel andere programma’s die claimen je overvolle mailbox effectief te snoeien, laat Mailstrom de controle bij jou. Het analyseert je mail, en biedt vervolgens een haarscherp overzicht op afzenders, onderwerpen, omvang en andere kenmerken. Daardoor overzie je eventuele problemen haarscherp, zodat je zelf de oplossing kunt toepassen.

Zo kun je voor een collega of partner waarmee je regelmatig mailt bijvoorbeeld eenvoudig een aparte folder aanmaken, en laat je alle mails van een oninteressante afzender met een simpele klik verdwijnen.

De businesscase van goede security

Wil je als IT-manager graag genoeg geld en aandacht voor security binnen je bedrijf, maar weet je niet goed hoe je dit aan moet pakken? In deze longread lees je hoe je de directie kunt overtuigen met een ijzersterke businesscase.

Downloaden
IWMW-MT Select-248x352px-1

2. Dragon Dictation: tekst dicteren en teruglezen

12. Dragon dictation

Ook massa’s typewerk te doen maar helaas geen typediploma? Spreek dan vanaf nu al die artikelen, scripties, e-mails, memo’s en blogs gewoon in. Werkelijk verbluffend te zien hoe snel de Dragon Dictation app na een kleine inwerkronde de pagina’s vult met bijna foutloos dictaat.

Ook handig voor volleerde typistes die on the go nog even snel een notitie willen invoeren. En goed om nu vast een scherp spraakprofiel te creëren: binnenkort praten we met onze slimme brillen en horloges alsof het onze beste vrienden zijn.

3. Hootsuite: social media snel bijwerken

12. Hootsuite

Sommige werkgevers zien liever niet dat werknemers zich onder werktijd bezighouden met social media. Verbieden heeft doorgaans echter weinig effect en kan bovendien onsympathiek overkomen. Door het samenbrengen van alle social media-berichten in een helder overzicht zorgt Hootsuite ervoor dat de totale tijd die gebruikers aan het beheren van hun Twitter-, Facebook-, LinkedIn- en andere social media-accounts besteden tot een minimum beperkt blijft.

Vanuit het overzichtelijke dashboard kunnen ze bovendien ook snel posten of reageren op al hun verschillende accounts. Professionals die hun regelmatige aanwezigheid op bijvoorbeeld Twitter willen garanderen kunnen reeds geproduceerde berichten ook timen voor latere publicatie.

4. Expensify: simpel declareren zonder papier

12. Expensify

De minst favoriete bezigheid van elke ontvanger van een onkostendeclaratie is ongetwijfeld het bewaren en rubriceren van de bekende bonnetjes. Met Expensify wordt dat klusje een stuk minder irritant en bewerkelijk. Simpelweg het bonnetje neerleggen en fotograferen met de camera op je smartphone, en vervolgens kun je het resulterende pdf- of jpeg-bestandje eenvoudig voorzien van het juiste label, indelen en opslaan.

Ook handig: declareer je reisvergoeding door de afgelegde route in te voeren op de landkaart. De app kan zelfs een rapportage van al je onkosten maken en deze eenvoudig verzenden of opslaan.

5. HabitForge: nieuwe gewoonte aanleren in 21 dagen

12. Habitforge

Van een goede gewoonte heb je je hele (professionele) leven plezier. En het duurt slechts enkele weken om die op te bouwen. Om dat waardevolle inzicht te benutten biedt HabitForge een simpele methode om in 21 dagen een productieve gewoonte op te bouwen.

Beantwoord enkele vragen over de gewenste gewoonte, en de app  geeft je niet alleen dagelijks een reminder, maar herinnert je om de paar dagen ook aan de voordelen die deze gewoonte je in de toekomst gaan brengen. Simpel, en dus zeer effectief.

6. ePrint: printen vanaf mobiel of tablet

12. ePrint

Regelmatig de behoefte om foto’s of andere content vanaf je smartphone te printen? Natuurlijk kun je die versturen naar een computer of ander device die direct op een printer is aangesloten, maar dat is redelijk omslachtig. Makkelijker is het printers te gebruiken die uitgerust zijn met een ePrint-dienst.

Dankzij deze oplossing wordt het buitengewoon eenvoudig om vanaf je telefoon te printen. Download simpelweg de app, en geef binnen seconden een printopdracht door naar je eigen lokale of elke andere printer op een publieke locatie.

7. WorkFlowy: to-do-list opgedeeld in overzichtelijke brokjes

12. WorkFlowy

WorkFlowy is een elegante to-do list maker, die dicht bij je natuurlijke manier van werken blijft. Begin met een lijst plannen of ideeën, en deel deze vervolgens met de app op in grote en kleinere deeltaken.

Zo kun je je ook de grootste uitdaging behapbaar maken door deze in een bijna eindeloze serie deelhandelingen uit te splitsen en taggen, terwijl je nog steeds scherp zich houdt op het einddoel. Favoriete app van Twitter-founder Evan Williams.

8. Trello: digitale gele memo’s op één plek verzameld

12. Trello

Nog duizend-en-een dingen te doen en zie je door de bomen het bos niet meer? Met Trello kun je al je taken en ideeën op kleine kaartjes vermelden. Niet alleen in tekst, maar bijvoorbeeld ook met foto’s, pdf-jes, Word-documenten of Dropbox-bestanden.

En vervolgens kun je al die kaartjes op elke gewenste manier weergeven. Een digitaal prikbord dus, dat zeker voor visueel ingestelde mensen een aangenaam overzicht op een tot de rand gevulde werkweek biedt.

9. Yellowbrick: parkeren met je mobieltje

12. Yellow Brick parking

Veel Nederlandse steden lijken betrokken bij een tenenkrommende competitie: wie kan de bediening van zo’n nieuwerwetse parkeerpaal met computerscherm zo complex en gebruiksonvriendelijk mogelijk maken?

De parkeer-app is daardoor een echte uitkomst, en laat je met een simpele klik parkeren terwijl je nooit teveel betaalt. Naast de Yellowbrick-app bieden Parkmobile, Park-Line en MyOrder een vergelijkbare service.

10. Keeper: nooit meer een wachtwoord invoeren

12. Keeper

Met al die verschillende online accounts wordt het steeds moeilijker om al je verschillende wachtwoorden te beheren. Zeker als je daar zorgvuldig mee omgaat. Want voor elke dienst hetzelfde wachtwoord gebruiken, maakt je extreem gevoelig voor hackers en andere narigheid.

Maar de kans dat je een wachtwoord vergeet neemt toe naarmate je meer wachtwoorden gebruikt. Het antwoord daarop is Keeper, dat al jouw verschillende wachtwoorden versleutelt en opslaat in de cloud. De app heeft zelfs een password generator die met een simpele muisklik een hoogwaardige toegangscode produceert. Nu hoef je dus nog maar 1 wachtwoord te onthouden: dat van je Keeper-account.

Hoofdbeeld via Flickr

Lees ook: