Home Security

Security

Security is het meest gevreesde onderwerp bij het nieuwe werken. Niet gek, want als er iets mis gaat in de beveiliging van devices of data bij een bedrijf, is dat meestal groot nieuws. Maar is security wel echt een groter probleem bij het nieuwe werken dan het was toen alle data niet buiten de kantoormuren kwam? En hoe beveilig je de devices, software en data op de juiste manier? Welke valkuilen zijn er? Ontdek alles wat je moet weten over security bij mobiel werken in onderstaande artikelen.

Security begint met goede hardware

Security op de moderne werkplek: dit moet je weten

Er liggen meer cyberdreigingen op de loer dan ooit. Ontdek hoe je met de het invoeren van de moderne werkplek ook je security op orde krijgt.
kluis bedrijfsgegevens altijd veilig

De security-risico’s van dit moment en hoe je ze aanpakt

Door op de hoogte te blijven van de nieuwste security-risico's blijf je de cybercriminelen een stap voor. Dit overzicht helpt je daarbij.
Elsine van Os security werknemers dreiging

‘Je moet als organisatie de combinatie maken tussen fysieke en digitale...

Security is voor veel bedrijven nog steeds een hoofdpijndossier, blijkt uit onderzoek. Medewerkers worden daarbij vaak als de zwakste schakel gezien. Psychologe Elsine van Os legt uit waarom menselijk gedrag de basis is van optimale beveiliging – zowel digitaal als fysiek. En hoe je dat als organisatie kunt vormgeven.
webcam gehackt

Webcam gehackt? Zo geef je gluurders geen kans

We kennen het uit science fiction-series, maar ook in werkelijkheid kunnen hackers de webcam van je laptop gebruiken. Voorkom met deze tips dat je webcam gehackt wordt of beperk de schade als het toch is gebeurd.
privacy smartphone Faceapp

Tips om de privacy op je smartphone (en die van je...

De commotie rond FaceApp toonde weer aan hoe privacygevoelig je mobiele device is. De politie adviseerde zelfs om de app te verwijderen. Maar is je bedrijfsdata met al die andere apps dan wel veilig?
kantoortuin privacy Sure View

Veilig werken in de kantoortuin? Denk ook hieraan

Steeds meer bedrijven stappen over op de kantoortuin. Over de voor- en nadelen zijn de meningen verdeeld. Veel gehoorde klachten zijn geluidsoverlast en een gebrek aan privacy. Het goede nieuws? Die klachten zijn te verhelpen.
biometrisch inloggen gezichtsherkenning irisscan

Biometrisch inloggen: hoe werkt het en is het wel veilig?

We zijn in relatief korte tijd vertrouwd geraakt met biometrisch inloggen. Maar betekent dit ook dat het veilig is? Een inventarisatie van de voor- en nadelen.
illegale tools

Illegale samenwerktools: wel of niet verbieden?

Voor menig ingewikkelde bedrijfssoftware is vaak een simpele app beschikbaar. Moet je deze ‘illegale’ samenwerktools verbieden?
AVG privacy data HP Care Pack

Een jaar na invoering AVG: heb je hier wel aan gedacht?

Een jaar na de invoering van de AVG maken we de voorlopige balans op. ‘Er is nog steeds veel onduidelijk’, zegt privacy-advocaat Thomas van Essen.
LoJax-aanval UEFI rootkit

LoJax-aanval voorkomen: dit moet je weten

LoJax malware overleeft een herinstallatie van het besturingssysteem én vervanging van de harde schijf. Hoe voorkom je een LoJax-aanval?