Home Security

Security

Security is het meest gevreesde onderwerp bij het nieuwe werken. Niet gek, want als er iets mis gaat in de beveiliging van devices of data bij een bedrijf, is dat meestal groot nieuws. Maar is security wel echt een groter probleem bij het nieuwe werken dan het was toen alle data niet buiten de kantoormuren kwam? En hoe beveilig je de devices, software en data op de juiste manier? Welke valkuilen zijn er? Ontdek alles wat je moet weten over security bij mobiel werken in onderstaande artikelen.

Michael Calce MafiaBoy

De lessons learned van voormalig tienerhacker Michael Calce

'MafiaBoy' Michael Calce hackte als 15-jarige tiener’s werelds grootste bedrijven en nu helpt hij organisaties zich te wapenen tegen cybercriminelen. Michael Calce (internetalias ‘MafiaBoy’) is...
veilige printer

Veilige printers voor je bedrijf? Hier moet je op letten

Een veilige printer is veel waardevoller dan je wellicht denkt. Wist je dat printerbeveiliging een blinde vlek is voor veel IT'ers? Hackers kunnen via...
Gezichtsherkenning

Hoe veilig is inloggen met gezichtsherkenning?

Hoe werkt inloggen met gezichtsherkenning? Welke apparaten zijn geschikt? En hoe zit het met je privacy? Lees hier alles over gezichtsherkenning.
ransomware voorkomen cybercrime

Ransomware voorkomen en genezen, zo doe je dat

Ransomware is een chantagemethode die flink aan populariteit wint. Hoe wapen je je ertegen en wat doe je als je slachtoffer wordt?
Security begint met goede hardware

Security op de moderne werkplek: dit moet je weten

Er liggen meer cyberdreigingen op de loer dan ooit. Ontdek hoe je met de het invoeren van de moderne werkplek ook je security op orde krijgt.
Veilig printen

Veilig printen: 6 dingen die je moet weten als IT-afdeling

Print speelt nog steeds een belangrijke rol in veel bedrijven. Toch gaat het niet altijd even goed, zonder adequate beveiliging is de printer gevoelig...
webcam gehackt

Webcam gehackt? Zo geef je gluurders geen kans

We kennen het uit science fiction-series, maar ook in werkelijkheid kunnen hackers de webcam van je laptop gebruiken. Voorkom met deze tips dat je webcam gehackt wordt of beperk de schade als het toch is gebeurd.
autorisatiematrix opstellen

Simpel en snel een autorisatiematrix opstellen

Met een goede autorisatiematrix behoud je het overzicht en voorkom je datalekken en boetes. Hoe stel je zo'n matrix op?
webcam beveiligen

De webcam: noodzakelijk kwaad of toegevoegde waarde?

Een webcam is handig voor flexwerkers. Maar het vormt ook een risico, omdat een webcam gehackt kan worden. Hoe ga je daar slim mee om?
Scanoplossingen

Laat werknemers veilig documenteren met de scanoplossingen voor thuis

Nu thuiswerken steeds verder ingeburgerd raakt, is het belangrijk om kritisch te kijken naar informatiestromen. Hoe zorg je ervoor dat je medewerkers veilig documenteren...