Waaruit bestaan de nieuwe antivirus-oplossingen van HP?

HP introduceert een nieuw security-portfolio met antivirus-oplossingen. Er zijn drie varianten: HP Pro security edition, HP Proactive Security en Sure Click Enterprise. Wat is het verschil? En hoe werkt het?

Superieure beveiliging

Naast alles wat veel traditionele virusscanners doen, maken de nieuwe oplossingen van HP gebruik van deep learning AI. Daarmee worden gedrag en patronen in de gaten gehouden. Ook is deze oplossing in staat programma’s fysiek te scheiden op het systeem, waardoor het niet mogelijk is een systeem te infecteren, mocht het toch zover komen. Dit maakt het nieuwe HP security-portfolio completer dan de standaard scanners die op de markt zijn en is een goede vervanging van en/of aanvulling op de huidige antivirussoftware.

Welke oplossing het meest geschikt is voor je organisatie, hangt af van het aantal werkplekken binnen je bedrijf:

Met alle drie de opties zijn de systemen zeer goed beveiligd. Het verschil tussen de antivirus-oplossingen zit in de beheerbaarheid van de oplossing.

Technologie van Bromium

De introductie van het nieuwe security-portfolio is mogelijk gemaakt door de overname van Bromium, een specialist in het beveiligen van endpoints. Bromium biedt een op virtualisatie-gebaseerde beveiliging. Hierbij worden micro-virtuele machines gebruikt om aanvallen te isoleren, denk aan:
• Browser-gebaseerde aanvallen
• Malafide downloads en applicaties
• Kwaadaardige e-mailbijlages

Technologie van Deep Instinct

De slimme malwaredetectie middels artificiële intelligentie (AI) is gebaseerd op technologie van Deep Instinct. Dit toonaangevende beveiligingsbedrijf levert de technologie om razendsnel malware te detecteren door gedrag en patronen te herkennen, zonder regelmatig geüpdatet te hoeven worden met virusdefinities zoals bij de traditionele antivirusoplossingen het geval is. Middels deze vooruitstrevende technologie wordt zelfs malware gedetecteerd die net uitgebracht is, de zogenaamde zero-day malware.

HP Pro security edition

HP Pro Security edition is een enterprise-level security-oplossing die eenvoudig en intuïtief te gebruiken is. Ideaal voor mkb-bedrijven. Het systeem wordt achter de schermen beveiligd vanuit de cloud, door updates op de achtergrond en het in quarantaine plaatsen van gevaarlijke bestanden.

De beveiliging bestaat uit meerdere lagen:

  • HP Sure Click Pro: deze feature draait voornamelijk om isoleren. Sure Click Pro maakt het mogelijk om bestanden (PDF, Word, PowerPoint, Excel en afbeeldingen) en tabbladen in de browser (Chrome, Chromium, Edge, Firefox en Internet Explorer) niet alleen veilig te openen, maar ook te bewerken. Zo worden malware, ransomware en virussen geïsoleerd.
  • HP Sure Sense Pro: deze oplossing gebruikt deep-learning AI om zero-day aanvallen te identificeren en af te zonderen. Zo worden infecties voorkomen.

Als je de standaard ingebouwde Windows defender combineert met HP Pro security, beschik je over een overheidswaardige next generation anti-malware-oplossing. Je kunt deze oplossing in de fabriek op een device laten configureren zodat eindgebruikers direct een werkende anti-malware-oplossing hebben. Hiervoor krijg je drie jaar lang updates en support.

Daarnaast kun je als eindgebruiker gebruikmaken van het dashboard met informatie over de status van de security suite, een lijst met gesignaleerde gevaren en een support-onderdeel. HP Pro Security Edition is niet centraal beheerbaar.

HP Proactive Security

HP Proactive Security kent dezelfde beschermingslagen en voordelen als de Pro Security editie, maar heeft daarnaast een aantal extra voordelen die handig zijn voor midden- en grootbedrijven tot 5.000 werkplekken.

Zo biedt HP Proactive Security ondersteuning voor Android, MacOS en Windows 10, ongeacht het merk, en ontvang je bij deze antimalware-oplossing dashboards en rapportages over de veiligheid en zwakke plekken van je endpoints. Er wordt door HP proactief actie ondernomen wanneer er beveiligingsissues worden gedetecteerd om zo snel mogelijk eventuele verspreiding te voorkomen.

Verder wordt HP Proactive Security geleverd met een analyse van de huidige omgeving en een onboarding-programma door specialisten van HP. Je hoeft dus geen eigen security operation center op te zetten.

HP Proactive Security kan gebruikt worden in combinatie met de standaard meegeleverde Windows Defender in Windows 10 (of eventueel met een bestaande antivirusoplossing). Het resultaat is een robuuste ‘overheidswaardige’ next-gen antimalware-oplossing welke wordt afgenomen als een dienst per apparaat per maand.

Sure Click Enterprise

Voor de meeste bedrijven is HP Proactive Security voldoende. Sure Click Enterprise is dan ook vooral bedoeld voor overheden en corporates. Het maakt het mogelijk om micro-virtualisatie op alle computers in te regelen, ongeacht het merk. Hier is een aparte server controller in de cloud of een datacenter voor nodig.

Vervolgens kun je de malware die is tegengehouden in detail analyseren en kun je zwakke plekken versterken. Daarnaast kun je met deze oplossing een beleid uitzetten omtrent het blacklisten en whitelisten van applicaties en webpagina’s. Je kunt Sure Click Enterprise ook integreren met SIEM tools. Sure Click Enterprise staat los van op AI-gebaseerde anti-malware (Sure Sense), en dient dus als losstaande oplossing.

Meer weten over deze antivirus-oplossingen? Laat je gegevens achter in het formulier voor vrijblijvend adviesgesprek.

Naar het contactformulier