Wat betekent flexibel werken voor de IT-beveiliging?

Medewerkers laten flexwerken kan een beveiligingsuitdaging opleveren. De nieuwe technologie van HP in combinatie met Windows 10 Pro helpt je bedrijf deze risico’s te overwinnen.

Dankzij de nieuwe technologie kun je een succesvolle topmanager zijn met slechts een laptop, smartphone en aansluiting op een cloudomgeving. Als je veilige hardware en software hebt, die die ontwikkeld zijn voor mobiel werken, is alles mogelijk. Sterker nog, de meest creatieve ideeën kunnen ontstaan via op afstand werken en gezamenlijk denken.

‘Werken op afstand heeft de deur geopend naar een nieuw tijdperk van vrijheid en luxe. Een nieuwe wereld waarin het geloof in ‘Het kantoor’, dat in het industriële tijdperk heerste, niet langer centraal staat’, aldus Jason Fried.

Voorbeeld in mobiel werken

Jason Fried, een ondernemer uit het digitale tijdperk, is de oprichter van 37 signals en auteur van Remote: Office Not Required. Hij geldt als pionier op het gebied van de werk-privémix sinds dit begrip een aantal jaren geleden opkwam en zijn producten hebben miljoenen mensen in staat gesteld zijn voorbeeld te volgen.

Zijn op de cloud gebaseerde platform voor projectmanagement, Basecamp, stelt professionals in staat flexibel te werken en samen te werken vanaf elke gewenste locatie ter wereld. Alles wat zij nodig hebben is een apparaat en een verbinding en in zijn woorden: ‘Het zal je verbazen over hoeveel kwalitatief hoogwaardig collectief denken kan worden vastgelegd met behulp van twee eenvoudige hulpmiddelen; namelijk een spraakverbinding en een gedeeld scherm.’

De uitwisseling van ideeën, samenwerking en open innovatie fungeren als drijvende kracht achter de meest creatieve denkprocessen, producten en services die vandaag de dag worden ontwikkeld.

Kennis en ideeën delen

Via de kracht van collectief denken produceren bedrijven ideeën die de wereld veranderen. Met de heimelijke, concurrerende en gesloten aanpak van het verleden zouden dergelijke ideeën veel minder snel tot ontwikkeling zijn gekomen. De dagen van bedrijven met grote R&D-afdelingen die achter gesloten deuren hun ding doen behoren al lang tot het verleden. Tegenwoordig draait alles om crossfunctionele teams, afdelingen en zelfs bedrijven die samenwerken om kennis, inzichten en ideeën te delen.

Tijdens het Festival of Business 2016 in Londen, maakte dr. David Landsman, Executive Director van wereldwijde onderneming Tata Limited, het belang duidelijk van samenwerking. ‘Het draait niet allemaal om grootte, maar om samenwerking. Nooit heeft een enkele groep mensen die allemaal hetzelfde zijn ook maar één goed idee opgeleverd. Wat je echt nodig hebt, is dat de verschillende sectoren en disciplines op elkaar botsen. Dat is waar de grootste avonturen vandaan komen.’

Hoewel het proces van werken op afstand en samenwerken de creativiteit voedt, is het niet zonder uitdagingen. Eén van de grootste uitdagingen is de gegevensbeveiliging op mobiele, gedeelde apparaten.

Gevolgen werk-privémix voor beveiliging

Bij een goede werk-privémix zijn werknemers altijd actief. De werknemers die hun professionele en persoonlijke leven dusdanig weten te combineren dat zij van beide optimaal gebruik kunnen maken, zullen het meeste succes in leiderschapsposities hebben.

Deze groep kan direct reageren op e-mail als dat nodig is, en werkt sneller door ook onderweg te werken en op momenten wanneer zij zich het meest alert voelen. Ze gedijen goed in op samenwerking gerichte groepen aangezien zij op elk moment, vanaf elke locatie en met iedereen contact kunnen onderhouden.

Maar deze groep kan alleen zo werken als het bedrijf waarvoor zij werken hen vanaf elke gewenste locatie toegang geeft tot de informatie die zij nodig hebben. Bedrijven zijn daar niet zo happig op, omdat het hierdoor moeilijker is de veiligheid van bedrijfs- en klantgegevens te beheren en te waarborgen.

Toenemende dreiging

In een enquête uit 2016 over de wereldwijde stand van zaken op het gebied van informatiebeveiliging meldde PwC een toename van 38% in gedetecteerde IT-beveiligingsincidenten. Ponemon rapporteerde in hun rapport over kosten van cybercriminaliteit in 2016 dat de gemiddelde jaarlijkse kosten door kwaadaardige aanvallen 9,5 miljoen dollar waren.

Door de toenemende dreiging van ernstige cyberaanvallen worden IT-teams geconfronteerd met een zware uitdaging. Zij moeten een balans zien te vinden tussen het beveiligen van bedrijfsgegevens en het faciliteren van flexibel werken.

Om deze balans te kunnen vinden, moeten bedrijven over een waterdicht beveiligingsbeleid beschikken dat geldt voor elk via het netwerk verbonden apparaat. Een beleid dat is uitgerust met de allernieuwste ingebouwde beveiligingsmiddelen.

Veilig mobiliteitsbeleid ontwikkelen

De eerste en belangrijkste stap om succesvol over te kunnen stappen op mobiel werken is de manier waarop IT en operationele teams denken over het werk te veranderen. Om flexibel werken tot de norm te kunnen maken, is een uniform, meerlagig ondersteuningssysteem nodig dat deze werkwijze ondersteunt. Deze oplossing moet ervoor zorgen dat apparaten veilig zijn en dat werknemers veilig toegang hebben tot het netwerk zodat gegevens niet in verkeerde handen terecht kunnen komen.

De apparaten uit de HP Elite-reeks hebben marktleidende beveiligingskenmerken die nergens anders verkrijgbaar zijn, zoals HP SureStart, ‘s werelds eerste zelfhelende BIOS¹. SureStart neemt waar of er een inbreuk heeft plaatsgevonden op een apparaat en corrigeert automatisch naar een originele staat op het BIOS-niveau.

Dus als iemand op afstand werkt en per ongeluk gehackt wordt door een onveilig, publiek wifinetwerk, begint zijn of haar apparaat zichzelf te repareren en blijven de gegevens veilig. Ontdek precies en in detail hoe bedrijven onder cyberaanvallen gebukt gaan en wat wij eraan doen.

Bij HP is het beleid om iedere nieuwe oplossing, dienst en product te ontwikkelen met netwerkveiligheid als belangrijkste drijfveer. Veiligheid is geen optionele extra of bolt-on. Daarom is de HP EliteBook x360 met Windows 10 Pro benoemd tot de meest veilige zakelijke convertible ter wereld². Doe serieus zaken met Windows 10 Pro.

Device as a service

HP biedt ook een revolutionaire manier om je bedrijf te voorzien van de apparaten die het nodig heeft. HP’s Device as a Service is een flexibele manier om pc’s, laptops en mobiele apparaten geleverd te krijgen, in combinatie met alle oplossingen en diensten die je nodig hebt om ze te gebruiken.

Voor een maandelijks vast bedrag krijg je toegang tot de nieuwste technologie van HP lifecycle services en een allesomvattende serie van proactief management, analyses en inzichten die ervoor zorgen dat jouw bedrijfsmiddelen op optimale manier werken en dat je netwerk veilig blijft.

Een extra voordeel hiervan is de verhoogde medewerkersproductiviteit, ongeacht of zij op kantoor of op afstand werken, door hun behoeften te koppelen aan het juiste apparaat.

Haal het meeste uit je IT-omgeving. Ieder product uit de HP-portfolio is verkrijgbaar als een service. Voor alle informatie en een maatwerkaanbieding voor jouw bedrijf, neem contact met ons op.

 

 

¹ Gebaseerd op momenteel beschikbare pc’s op de markt, vanaf 1 augustus 2016, die een fysiek geïntegreerd, op hardware gebaseerd privacyscherm hebben. Alleen beschikbaar op een select aantal HP EliteBooks.
² Het meest veilig, gebaseerd op de unieke en volledige veiligheidscapaciteiten van HP zonder extra kosten onder leveranciers met jaarlijks >1M verkopen vanaf 1 december 2016 op HP Elite pc’s met Intel® Core™-processors van de 7e generatie, Intel® integrated graphics en Intel® WLAN. Het dunst, in vergelijking met concurrenten met jaarlijks >1m convertible, niet-afneembare units met Windows Pro OS en Intel® vPro™-processors van de 6e of 7e generatie vanaf 1 december 2016.

Bronnen:
http://www.crn.com/slide-shows/security/300081491/the-10-biggest-data-breaches-of-2016-so-far.htmhttp://www.crn.com/slide-shows/security/300081491/the-10-biggest-data-breaches-of-2016-so-far.htm
https://www.symantec.com/security-center/threat-reporthttps://www.symantec.com/security-center/threat-report
https://www.symantec.com/security-center/threat-report