Hoe jouw medewerkers slachtoffer worden van visual hacking

Niet alle hackers zijn uit hetzelfde hout gesneden. Bedrijven beveiligen zich steeds beter tegen geavanceerde cyberaanvallen. Maar ze zien de dreiging van aanvallen zonder techniek, zoals visual hacking, over het hoofd.

Visual hacking betekent dat mensen letterlijk meekijken over je schouder en zo vertrouwelijke informatie op je scherm of de papieren op je bureau kunnen inzien. Uiteraard is het doel van deze pottenkijkers de opgedane kennis ongeautoriseerd te gebruiken.

Visual hacking staat in de top vijf van meest over het hoofd geziene dreigingen. Er is weinig techniek voor nodig, laat geen sporen achter en wordt vaak niet opgemerkt door IT-professionals. Het kan dan ook iedereen overkomen, overal en altijd. De gevolgen zijn vaak direct en onomkeerbaar.

Succesvolle methode

Een experiment, uitgevoerd door het Ponemon Institute, wees uit dat 91% van de pogingen tot visual hacking succesvol was, en 52% van de bemachtigde gevoelige informatie afkomstig was van computerschermen van medewerkers.

Duidelijke cijfers. Helemaal gezien de gevolgen van een visual hack net zo schadelijk kunnen zijn als een netwerklek. Want als gegevens zoals de login van een werknemer of vertrouwelijke klantinformatie in verkeerde handen vallen, kan dat het vertrouwen van je klanten flink schaden. En dat heeft weer enorme gevolgen voor de toekomst van je bedrijf.

Werken onderweg

Het voorkomen van visual hacking moet een zakelijke prioriteit zijn, vooral nu steeds meer mensen mobiel werken. Want als medewerkers werken in de trein, een gedeelde kantoorruimte of in een café, zijn er minder beveiligingslagen om je digitale gegevens te beschermen. In plaats daarvan kijken passanten sneller ongewenst mee op het scherm van je medewerker. Zo wordt je bedrijf mogelijk doelwit voor visual hacking.

Sure View

Je kunt als bedrijf deze groeiende dreiging niet negeren. Maar wat kun je ertegen doen? Naast een hoogwaardige beveiligingstraining waarin je werknemers bewust maakt van dit risico, zijn apparaten met ingebouwde beveiligingsfuncties als HP Sure View dé uitkomst. Sure View is beschikbaar op de HP EliteBook 800 serie met optionele 8e generatie Intel® Core™-processors – de veiligste en best te beheren pc’s ter wereld.¹

HP Sure View is een van de beveiligingsoplossingen van HP en is het enige geïntegreerde pc-privacyscherm. ‘De toevoeging van HP Sure View aan jouw pc-beveiligingsoplossingen […] geeft klanten de vrijheid om vertrouwelijker en productiever te werken in openbare ruimten met één druk op de knop’, stelt Alex Cho, Vice President en General Manager, Commercial PCs bij HP.

Geen inkijk

Hoe werkt HP Sure View? Het dimt tot 95% van het zichtbare licht met één druk op de knop en voorkomt zijwaartse inkijk door visual hackers. Het scherm is alleen leesbaar voor gebruikers die recht voor het scherm zitten. Waar je dus ook werkt, je vertrouwelijke informatie blijft beschermd en valt niet in verkeerde handen.

Devices beheren

Maar het beheer van deze geavanceerde devices is eenvoudiger gezegd dan gedaan. Dan komt een oplossing als HP Device as a Service (DaaS) als geroepen. Met dit moderne pc-gebruikersmodel kunnen bedrijven eenvoudiger hun medewerkers uitrusten met de juiste hardware en accessoires. Ook kun je met HP DaaS netwerken met meerdere besturingssystemen beheren en aanvullende diensten voor de gebruikersduur afsluiten. HP DaaS biedt eenvoudige en flexibele oplossingen tegen een vaste vergoeding per apparaat.

De combinatie van deze oplossing met een apparaat zoals de HP EliteBook 800 serie, zorgt ervoor dat jouw bedrijf soepel en efficiënt blijft draaien.

Ontdek de voordelen van HP beveiligingsoplossingen voor jouw bedrijf.

 

¹ Gebaseerd op HP’s unieke, uitgebreide gratis beveiligingsfuncties en beheer met de HP Manageability integratiekit van alle pc-aspecten, inclusief hardware-, BIOS- en softwarebeheer met Microsoft System Center Configuration Manager onder fabrikanten met meer dan één miljoen verkochte units per jaar in november 2016 op HP Elite pc’s met 7e-generatie Intel® Core®-processors, Intel® geïntegreerde graphics en Intel® WLAN.