5 must have-accessoires op kantoor

Zelfs de meest mobiele werknemers zitten af en toe op kantoor. Hoe beter de accessoires op kantoor zijn waarmee werknemers kunnen werken, hoe productiever ze zijn. Enkele voorbeelden van compacte, maar toch veelzijdige en krachtige must have-accessoires op kantoor.

1. Dockingstation: zeg maar dag tegen die kabels

Hoe krachtig een laptop ook is, de meeste werknemers kunnen er pas echt lekker op werken als het mobiele device is aangesloten op een groot beeldscherm, een extern toetsenbord en muis. Maar al die losse draden op de bureaus staat niet mooi én levert bovendien vaak gedoe op, bijvoorbeeld omdat kabels even zijn ‘geleend’ en niet teruggelegd.

HP EliteDisplay dockingstationWil je geen gedoe door verkeerde aansluitingen en heb je liever een opgeruimd bureau dan een wirwar van kabels, dan kun je eigenlijk niet zonder een dockingstation. Extra voordeel: bij de nieuwste generatie dockingstations zijn je werknemers nog productiever ook.

Met een docking zoals de HP EliteDisplay komt je werknemer aanlopen, steekt één kabeltje in zijn laptop waarna hij meteen aan het werk kan. Dankzij dat ene USB-C-kabeltje is zijn laptop voorzien van stroom, kan hij op een groot scherm werken met extern toetsenbord en muis en heeft hij de beschikking over een webcam en twee goede microfoons voor conference calls.

2. USB-C Hub: nooit om een poort verlegen

Less is more, lijkt het statement te zijn bij de nieuwste devices. Minder gewicht is uiteraard prima, maar de afname in het aantal poorten is vaak toch een minpuntje. Want hoeveel USB-poorten een computer ook heeft, vroeg of laat kom je tekort.

Tenzij je een USB Hub hebt, waar je extra apparaten op kunt aansluiten. Handig als je je mobiele telefoon met USB-aansluiting of een ander apparaat wilt opladen bijvoorbeeld.

3. Desktop vermomd als designobject

De tijd dat desktopcomputers onaantrekkelijke grijze kasten waren, ligt ver achter ons. De mooiste desktops zijn geëvolueerd tot een designobject, die je niet alleen vanwege de functionaliteit op kantoor hebt staan, maar ook omdat ze zo appetijtelijk ogen.

Zeker in de vergaderruimte een aanwinst. Zo is er de HP Elite Slice. Een desktopsysteem – zonder beeldscherm, hoewel dat kan worden aangesloten – die speciaal is ontworpen voor vergaderingen. De audiomodule met ingebouwde microfoon en luidspreker is ideaal voor teleconferenties.

4. Geruisloos vergaderen

Wil je elkaar goed kunnen verstaan tijdens een teleconferentie, dan is een goede headset onmisbaar. Het liefste een headset met ruisonderdrukking zodat je geen last hebt van het geroezemoes op kantoor of andere omgevingsgeluiden.

Is je kantoorwerker ook veel onderweg, kies dan een headset die je ook makkelijk mee kunt nemen, bijvoorbeeld omdat hij ingeklapt kan worden.

5. Snel inloggen met een muis

Een muis met vingerafdruksensor? Inderdaad. Handig voor gebruikers die geen zin hebben om te prutsen met hun wachtwoord of pincode. Je legt je vinger op de sensor, en krijgt automatisch toegang tot je computer.

Verder doet de muis met vingerafdruksensor alles wat je mag verwachten van een hoogwaardige en accurate lasermuis, van makkelijk navigeren door documenten en webpages tot snel scrollen. Met een wieltje bovenop als derde muisknop en simpele USB-aansluiting.

Lees ook: