Op zoek naar nieuwe devices? Deze HP-Chromebook heeft zelfs 4G

Werkt jouw bedrijf al met Chromebooks? Dit type device duikt steeds vaker op in het zakelijke leven. Niet geheel zonder reden, de HP-Chromebook wordt steeds completer. Zo heeft de nieuwe HP Elite C1030 Chromebook Enterprise zelfs 4G.

Een Chrome OS is erg geschikt voor medewerkers die veel online werken (de cloudwerker). Door de Google Store en de clouddiensten is het namelijk een ideaal apparaat om online mee te werken.

Chromebooks zijn dan ook niet geschikt voor medewerkers die voornamelijk met specifieke bedrijfsapplicaties werken die niet in de Google Store te downloaden zijn.

De HP-Chromebook

HP is niet de enige aanbieder van de Chromebook, wat maakt het dan zo aantrekkelijk om voor een HP-Chromebook te kiezen?

Bij de devices van HP staat duurzaamheid centraal. Er wordt gewerkt met aluminium covers die je kunt recyclen en niet zo snel kapot gaan. Gaat er onverhoopt toch iets stuk? Dan is het makkelijk te vervangen. HP garandeert hiermee een bepaalde lifecycle.

Daarnaast zijn alle Chromebook Enterprise (waaronder de C1030) eventueel met Google Enterprise Licentie (voor onbepaalde tijd) beschikbaar, zodat je deze niet meer apart hoeft aan te schaffen.  

Elite C1030 Chromebook Enterprise

Een van de nieuwste HP-Chromebooks is de Elite C1030 Chromebook Enterprise. Een convertible device dat stevig aanvoelt. De behuizing is uit een aluminium blok gefreesd en 19 millimeter dun, dit geeft het device een mooie, luxe uitstraling.

De front cover bestaat uit 75% gerecycled materiaal en de toetsen en speakers voor 50%. Het is ook mogelijk om deze Chromebooks te leveren per vijf stuks in een verpakking. Dat is handiger om uit te pakken en beter voor het milieu.

Bijzondere features

Bij een Chromebook is het handig om altijd en overal internet te hebben. Dat kan natuurlijk met een hotspot, maar een van de highlights van Elite C1030 Chromebook Enterprise is de 4G-verbinding.

Om online samenwerking te faciliteren, beschikken deze devices over audio van Bang en Olufsen. Verder heeft de Elite C 1030 Chromebook Enterprise een zeer hoge screen to body-ratio: 90,01%.

Beeldscherm en security

Bij de HP-Chromebook heb je de keuze uit drie verschillende soorten schermen:

  1. Anti-glare
    Gebruikers van Chromebooks werken vaak onderweg, waardoor er regelmatig licht op het scherm valt. Het anti-glare scherm zorgt ervoor dat het scherm niet te veel spiegelt.
  2. Anti-glare met Sure View
    De Elite C 1030 Chromebook Enterprise heeft een privacyfilter: Sure View Reflect. Met een knopje aan de zijkant van het device kunnen omstanders niet meer meekijken op het scherm. Ideaal voor onderweg.
  3. Brightview
    Sommige gebruikers geven de voorkeur aan een spiegelend scherm, dan is brightview een goede optie.

Een groot voordeel van Chrome OS is dat de beveiliging geworteld zit in de hardware. Denk bijvoorbeeld aan automatische updates, ingebouwde encryptie en sandboxing.

Touchscreen en privacy

Alle convertible devices, zoals de Elite C 1030 Chromebook Enterprise, hebben ook een touchscreen scherm. Dit is optioneel bij de HP Chromebook C640 Chromebook Enterprise: een Enterprise model zonder SureView of 4G.

Zo garandeer je security op de werkvloer.

Daarnaast is het mogelijk om de meegeleverde rechargeable pen te gebruiken, dat voelt aan alsof je schrijft op papier.

Om te zorgen dat niemand zomaar kan inloggen op het device, is het mogelijk om in te loggen met een vingerafdruk. Deze mogelijkheid is standaard bij de Elite C1030 Chromebook Enterprise.

HP-Chromebook: beheerbaarheid

Qua beheerbaarheid heeft de HP-Chromebook veel opties. Als je een aantal Chromebooks binnen je bedrijf introduceert, kun je als IT-afdeling uit de voeten met de Admin Console. Hier kun je policies uitrollen en chrome features, apps en extentions installeren op de devices van je medewerkers.

Verder kun je op afstand toegang tot interne VPN’s en Wi-Fi netwerken verlenen. Een andere handige optie is de Kiosk-mode. In dit geval kan de gebruiker maar binnen één applicatie blijven.

Lees ook: