5 voordelen van een 2-in-1-device

Een 2-in-1-device is een hybride apparaat, een laptop en tablet in één. De populariteit van dit type apparaat neemt zienderogen toe. Hoe komt dat? De voordelen van een 2-in-1-device op een rij.

1. Minder apparaten nodig

Door het touchscreen van het 2-in-1-device los te koppelen van het toetsenbord, verandert je laptop in een tablet. Momenteel gebruiken veel werknemers een laptop, tablet én smartphone naast elkaar. Met de komst van het 2-in-1-device, worden het aantal benodigde apparaten teruggeschroefd. Scheelt weer wat gesleep en gedoe voor de werknemer.

2. Lagere beheerkosten

Minder apparaten betekent automatisch lagere beheerkosten. Voor zakelijke softwarelicenties wordt meestal per apparaat afgerekend. Bij een 2-in-1-device hoeft maar één keer voor een licentie te worden betaald, terwijl de bedrijfsapplicaties zowel op je laptop als tablet draaien. Bovendien hoeft bij een update maar één apparaat te worden geüpdatet. Organisaties die 2-in-1-devices gebruiken kunnen dus aanzienlijk besparen op de kosten voor beheer, onderhoud en licenties.

3. Betere beveiliging

Ieder apparaat dat verbonden is met het bedrijfsnetwerk en internet vormt een potentieel securityrisico. Uiteraard kun je de beveiliging van mobiele devices op afstand beheren, maar met minder apparaten in omloop verminder je het aantal kwetsbare eindpunten op het netwerk dat criminelen kunnen gebruiken om binnen te dringen.

Ander security-voordeel van het 2-in-1-device is de biometrische beveiliging. Vaak zijn deze apparaten namelijk voorzien van een iris-, vinger- of gezichtsscan, waardoor je niet meer (alleen) met een wachtwoord hoeft te werken. Die extra beveiligingslaag voorkomt dat kwaadwillenden eenvoudig toegang kunnen krijgen tot het device.

4. Meer gebruiksgemak

Een 2-in-1-device biedt ook een hoop gebruiksgemak. Naast de volledige functionaliteiten van een laptop, beschikt de gebruiker in één handeling over een tablet. Dat is bijvoorbeeld handig tijdens een presentatie in klein gezelschap of om even snel wat content te lezen op een plek met beperkte ruimte, bijvoorbeeld in het openbaar vervoer. Voor taken waarbij veel tekstwerk nodig is, schakel je eenvoudig om naar een device met toetsenbord.

5. Meer capaciteit

Een tablet heeft normaal gesproken een beperkte capaciteit aan rekenkracht en opslagruimte. Doordat een 2-in-1-device een zwaardere processor, meer opslagmogelijkheden en een zwaardere accu heeft, beschikt het apparaat over veel meer capaciteiten dan alleen een tablet.

Tablets hebben bijvoorbeeld zelden poorten voor randapparatuur. 2-in-1-devices beschikken over meer mogelijkheden om dergelijke externe zaken aan te sluiten. Ook sluiten 2-in-1-devices aan bij de werkplektrend van minder devices en meer apps.

Let op de specificaties

Het aanbod in 2-in-1-apparaten is groot. Wil je optimaal profiteren van de voordelen van een hybride apparaat? Let dan op de volgende specificaties:

  • Accuduur
  • Beheer en mogelijkheden tot uitbesteden van die taken (managed services)
  • Besturingssysteem
  • Beveiliging
  • Design/ zakelijke uitstraling
  • Gewicht
  • Integratie in bestaande infrastructuur
  • Opslagcapaciteit
  • Processorcapaciteit
  • Schermgrootte

En lees ook: