Maak je werkplek futureproof met de Elite x3

Productief en flexibel werken staan centraal in de werkplek van de toekomst. De HP Elite x3 laat zien hoe dat in de praktijk eruitziet: werken met nog maar één device dat dankzij nieuwe innovaties het werk nog makkelijker en sneller maakt.

We hebben er al vaker over geschreven: in de werkplek van de toekomst zullen we in plaats van met meer juist met minder devices werken. En dat is geen toekomstmuziek.

Een smartphone zoals de HP Elite x3 met Windows 10 Pro is nu al inzetbaar als laptop en workstation. Het apparaat is beheersbaar, ondersteunt praktisch alle belangrijke bedrijfsapplicaties en wordt steeds veelzijdiger dankzij nieuwe innovaties.

Mobile Scanning Solution

Een goed voorbeeld van dat laatste is de Mobile Scanning Solution, een beschermende case voor de HP Elite x3 met een geïntegreerde barcodescanner. Het accessoire werkt naadloos samen met de smartphone en kan gebruikt worden voor het snel uitlezen van praktisch elke barcode. Aan de zijkant zit een knopje om het apparaat te activeren en te beginnen met draadloos scannen.

De ingebouwde sensoren kunnen zelfs met slecht leesbare barcodes overweg. Dat is niet alleen handig in de retail- en transportsector, maar ook in de gezondheidszorg om bijvoorbeeld patiënten te identificeren en documenten bij te houden. Door barcodes te scannen, wordt snel en accuraat informatie vastgelegd en verwerkt. Met gestroomlijndere bedrijfsprocessen als resultaat.

Eén device voor elke situatie

Hoewel de Mobile Scanning Solution als los accessoire verkrijgbaar is, is deze ook te combineren met de HP Elite x3 smartphone. De zogenoemde HP Elite x3 Mobile Retail Solution is een totaaloplossing die je in een handomdraai omtovert tot desktopcomputer.

Organisaties hoeven daardoor nog maar één apparaat per gebruiker aan te schaffen en te beveiligen. Koppel de Elite x3 via de (eventueel meegeleverde) Dock aan een scherm en randapparatuur, en je kunt direct aan de slag op een volwaardige werk-pc. De interface en alle (bedrijfs)apps schalen daarbij automatisch mee.

De voordelen van usb-c

Omdat de Dock beschikt over usb-c wordt de Elite x3 bovendien veel sneller opgeladen, waardoor je praktisch nooit met een lege accu zit. Ook maakt usb-c snellere data-overdracht mogelijk tijdens het opladen.

Bij vorige usb-versies is dit ook mogelijk, alleen verloopt het oplaadproces dan een stuk langzamer. Een ander voordeel is dat de poort een symmetrisch design heeft, waardoor het niet uitmaakt op welke manier een stekker in de ingang wordt geplugd.

Naast opladen en de overdracht van data is usb-c geschikt voor video en audio. Daarmee vervangt het bijvoorbeeld de hdmi-kabel, die op dit moment nog vaak wordt gebruikt voor de overdracht van video en audio. Dankzij usb-c is op termijn nog maar één kabel nodig om elk type device te verbinden en van stroom te voorzien.

Productief op elke locatie

Het is tegenwoordig veel minder vanzelfsprekend dat werknemers een vaste werkplek hebben of dagelijks op kantoor zijn. Onderweg of op locatie werken met de HP Elite x3 wordt een stuk gemakkelijker met de apart verkrijgbare Lap Dock. Dit is een compacte laptop die je draadloos koppelt aan de smartphone, die afgezien van een ingebouwde accu en wifi-chip geen interne hardware bevat.

De dock geeft je de gebruikerservaring van een notebook met een volwaardig qwerty-toetsenbord en een scherp full-hd-scherm. Omdat de smartphone alle rekenkracht en dataopslag voor zijn rekening neemt, hoeft de IT-afdeling slechts één device te beveiligen.

Zodra je de koppeling tussen de Lap Dock en smartphone verbreekt, bevat eerstgenoemde geen gegevens meer. Wordt het dock onverhoopt gestolen, dan hoeft er niet gevreesd te worden dat bedrijfsdata op straat komt te liggen.

Robuust

Zowel de hard- als software van de HP Elite x3 is robuust. Het toestel voldoet aan militaire standaarden en is IP67-gecertificeerd, wat betekent dat het stof- en waterbestendig is. In moeilijke omstandigheden is de Elite x3 daardoor probleemloos te gebruiken, zowel als barcodescanner, smartphone of workstation. Het combineert de kracht en productiviteit van een pc in een apparaat dat in een jas- of broekzak past.

In een tijd waarin we dagelijks worden geconfronteerd met cyberaanvallen, is ook robuuste beveiliging een must. Standaard aanwezig op de HP Elite x3 is een iris- en vingerafdrukscanner voor snelle en veilige ontgrendeling. Daarnaast is er ondersteuning voor Bitlocker-encryptie en secure boot. Dat voorkomt het starten van software die door bijvoorbeeld malware is gewijzigd.

Voor het veilig verbinden met het bedrijfsnetwerk is een ingebouwde VPN-functie met SSL-ondersteuning. Zo hebben werknemers altijd toegang tot hun data en blijven ze productief, ongeacht hun locatie.

Windowspro

Lees ook: