Design maakt kennis met functie

Design volgt functie is een decennia-oud ontwerp-principe. Door de voortschrijdende technologie worden design en functie echter gecombineerd als nooit tevoren. We hebben te maken met enkele van de meest opwindende en verbazingwekkende strakke techdesigns ooit, en vanaf hier kan het alleen maar beter worden.

De look and feel van technologie heeft grote impact op onze motivatie, productiviteit en kwaliteit van ons werk. Een premium apparaat dat vederlicht is en een snelle processor en een goede kwaliteit scherm bevat, creëert een onvergelijkbare ervaring.

Bovendien kan een apparaat met overwogen design en vereenvoudigde technologie je dag stroomlijnen en je in staat stellen efficiënter te werken. Van het gevoel van geborsteld aluminium onder je vingertoppen tot een scherm dat tot 360 graden openklapt en apps die met een druk op een zorgvuldig geplaatste knop kunnen worden gestart: optimaal functionerende, gebruiksvriendelijke tools hebben er nooit eerder zo goed uitgezien.

De wow van het heden en van wat komen gaat

Mensen realiseren zich dat het niet nodig is een keuze te maken tussen design en functie. Een prachtige laptop kan een krachtpatser zijn en een krachtige laptop hoeft er niet uit te zien als een stuk plastic. De HP Elite-reeks loopt voorop met prachtig strakke, ongelooflijk lichte en superveilige apparaten, dankzij ingebouwde functies en Windows 10 Pro¹.

De vraag die we onszelf moeten stellen is: wat gaat de toekomst brengen? Hier volgen een aantal voorspellingen:

1. Draadloos

De vooruitgang in draadloze techniek heeft eraan bijgedragen dat de snoeren op en onder bureaus, in stopcontacten en zelfs uit onze koptelefoons verdwijnen. Hoewel het besluit van Apple om de koptelefoonaansluiting te laten vervallen, niet bij iedereen goed werd ontvangen.

Toch is dit een teken dat de draadloze revolutie van start is gegaan. Door de snoeren weg te halen, krijgen ontwerpers de vrijheid om strakkere en mooiere apparaten te ontwerpen die toekomstige arbeidskrachten faciliteren ongeacht waar ze het best werken.

2. Virtual reality

Door virtual reality is het mogelijk het gevoel te creëren in dezelfde kamer te zijn met iemand die in werkelijkheid duizenden kilometers verderop zit. De volgende stap is een andere manier van creëren, samenwerken en communiceren.

Bedrijven kunnen bijvoorbeeld over een productievere face-to-face-tijd met externe partners beschikken, professionals kunnen hun vaardigheden via een meeslepende training een boost geven en werknemers kunnen relevante events veel goedkoper bijwonen.

3. Kunstmatige intelligentie

Kunstmatige intelligentie (AI) is onze manier van zakendoen al aan het veranderen met algoritmische inkoopsystemen, trendvoorspellingen en responsieve workflowbeheersoftware. Maar zodra robottechnologieën mainstream worden (en dat worden ze), krijgen we met een werkplekrevolutie te maken.

Het klinkt meer als sciencefiction dan wetenschap, maar Microsoft HoloLens houdt zich er al mee bezig. Dankzij de eerste zelfstandige, holografische computer werken we nu al met digitale content en gaan mensen de interactie aan met hologrammen.

Dit houdt in dat robot-assistenten en een machinegedreven klantenservice niet lang uitblijven. De Europese ceo van digital labour technology-bedrijf IPsoft, Frank Lansink, voorspelt dat AI 9 prrocent van het aantal werknemers wereldwijd zal vervangen.

Maar niet iedereen hoeft (nu al) een overname door machines te vrezen. AI heeft nog lang niet de mogelijkheid om een creatieve manier van denken of intuïtief instinct te produceren, hetgeen nodig is voor het maken van belangrijke zakelijke beslissingen.

4. Mobiel

Het kantoor van de toekomst zal mobieler zijn dan we ons kunnen voorstellen. Toegekende stoelen zullen worden afgeschaft ten gunste van hot-desking, waarbij de toekomstige apparaten lichter worden en zelfs draagbaarder dan wat er al voorhanden is. De uitdaging zorgt ervoor dat de kracht en functionaliteit passen in steeds compactere en strakkere designs.

5. Draagbare technologie

Draagbare technologie zoals fitness trackers worden privé al veel gebruikt. Maar ook op de werkplek zijn ze in opkomst, nu bedrijven steeds actiever werken aan de gezondheid van werknemers, en het welzijns- en stressniveau. Naast fitness trackers helpen ook andere gegevensverzamelende wearables werknemers efficiënter te werken en leven.

Zo is bij 20 procent van de werknemers van Epicenter in Stockholm een chip in hun hand ingeplant. Hiermee kunnen ze middels te swipen de deur openen en het alarm instellen. Daarnaast verdienen ze met behulp van de chip loyaltypunten bij lokale winkels en krijgen ze sneller toegang tot de fitnessruimte.

En bij Tesco in Ierland kregen distributiemedewerkers een armband om de productflow door het 16 kilometergrote warehouse te kunnen volgen. Hierdoor zijn er geen klemborden meer nodig en kunnen managers de opleveringstijden beter bewaken.

6. Verbonden

Werken op afstand wordt steeds makkelijker gemaakt, waardoor minder werknemers op kantoor komen. Zeker nu de technologie binnenkort naadloos en veilig is en er dus geen verstoringen plaatsvinden in ons werk en in de communicatiemethodes.

Deze vervaging van mobiele apparaten en hun desktopverwanten is al begonnen met producten zoals HP’s Elite x3, die de kracht van een pc herbergt in een prachtig strak en stijlvol mobiel toestel.

Maak kennis met de HP Elite-serie

HP streeft er met passie naar continu producten te ontwikkelen en opnieuw te ontwerpen waarmee de grenzen van technologie en design kunnen worden verlegd.

Elk Elite-apparaat biedt een bepaalde basisset van eigenschappen: vakmanschap en gebruik van hoogwaardige materialen in elke fase, innovatieve techniek en echte duurzaamheid, de meest actuele beveiliging en geavanceerde software met inbegrip van Windows 10 Pro¹. Hier volgt een deel van het assortiment:

  • EliteBook Folio – de dunste en lichtste zakelijke laptop²
  • EliteBook x360 – de dunste en veiligste zakelijke convertible³
  • Elite x2 – de 2-in-1 die minder dan een kilo weegt, en gekanteld en onder elke hoek geplaatst kan worden
  • Elite x3 – een 3-in-1 apparaat met een Snapdragon 820-processor

HP Device as a Service (DaaS)

Welke vooruitgang er ook in technologie wordt geboekt, één ding blijft ongewijzigd: de meest voordelige manier om de nieuwste apparaten te verkrijgen. DaaS biedt toegang tot de nieuwste apparaten van HP en helpt betere bedrijfsresultaten te behalen dankzij de mogelijkheid om hun prestaties altijd te controleren en te verbeteren.

>> Meer informatie over DaaS

 

 

HP beveelt Windows 10 Pro aan voor zakelijke doeleinden.

¹Niet alle functies zijn beschikbaar in alle edities of versies van Windows. Systemen kunnen geüpgradede en/of afzonderlijk aangekochte hardware, stuurprogramma’s en/of software vereisen om optimaal gebruik te maken van Windows-functionaliteit. Windows 10 wordt automatisch bijgewerkt, dat is altijd ingeschakeld. ISP-kosten kunnen van toepassing zijn en aanvullende vereisten kunnen mettertijd van toepassing zijn voor updates. Ga naar microsoft.com

²Op basis van HP’s interne analyse van zakelijke notebooks per 4 januari 2016 met een jaarlijkse omzet van > 1 miljoen units met vooraf geïnstalleerde encryptie, authenticatie, malwarebeveiliging en BIOS-niveaubeveiliging, en succesvolle MIL-STD 810G-testen met optionele docking met ingebouwde stroomafgifte.

³Het meest veilig, gebaseerd op de unieke en volledige veiligheidscapaciteiten van HP zonder extra kosten onder leveranciers met jaarlijks >1M verkopen vanaf 1 december 2016 op HP Elite pc’s met Intel® Core™-processors van de 7e generatie, Intel® integrated graphics en Intel® WLAN. Dunst, in vergelijking met concurrenten met jaarlijks >1m convertible, niet-afneembare units met Windows Pro OS en Intel® vPro™-processors van de 6e of 7e generatie vanaf 1 december 2016.