Hoe gebruik je een zakelijke laptop optimaal? (laptop sneller maken)

Je gebruikt je zakelijke laptop waarschijnlijk dagelijks, maar gebruik je hem wel optimaal? Met deze slimme tips en tricks werk je sneller en loopt jouw laptop soepeler dan ooit tevoren.

Accuduur verlengen zakelijke laptop

Zit je net op een flexibele werkplek zonder stopcontact, houdt je laptop ermee op. Een zakelijke laptop die snel leeg gaat is een enorme bron van ergernis voor veel mensen, zeker voor medewerkers die mobiel werken. Gelukkig zijn er oplossingen:

  • Dim het beeldscherm.
  • Sluit ongebruikte apps en toepassingen af.
  • Koppel externe apparaten los, USB-poorten kunnen veel stroom vragen.
  • Zet de energiespaarstand aan waardoor de laptop sneller op stand-by gaat.
  • Vermijd erg hoge en lage temperaturen.

Vervangbare accu

Het is een beetje valsspelen, maar tegenwoordig zijn er ook zakelijke laptops waarbij je de accu kunt uitnemen en een volle terug kunt plaatsen. Handig voor onderweg!

Benieuwd naar de verschillen tussen de zakelijke laptop en consumentenlaptop?

Zakelijke laptop met goede accu kiezen

Let bij het kiezen van zakelijke laptops voor je medewerkers goed op de geschatte accuduur.

Ben je op zoek naar een echte krachtpatser? Kies dan bijvoorbeeld voor de HP Dragonfly. Een van de uitvoeringen heeft een speciaal scherm dat maar 1 watt per uur verbruikt. Hierdoor is de batterijduur maar liefst 26.5 uur.

Zakelijke laptop opschonen

Wordt je zakelijke laptop steeds langzamer? Dan is het tijd voor een grote schoonmaak, soms zelfs letterlijk. Laptops verzamelen namelijk veel stof, bijvoorbeeld op de ventilatoren. Deze zijn nodig om je processor koel te houden, zodat deze beter presteert. Maak deze ventilatoren dus regelmatig schoon.

Scan je laptop op malware, spyware en virussen

Niets is zo funest voor de snelheid van je zakelijke laptop als malware, spyware of een virus. Zorg dus voor een goede antivirus-software. HP Elite PC’s zijn ontworpen met slimme beveiligingsfuncties die cyberaanvallen detecteren en schade voorkomen en verhelpen.

Verwijder cookies

Bijna alle websites die je bezoekt plaatsen cookies om te zorgen dat ze je kunnen onderscheiden van andere bezoekers. Hier heb je zelf niets aan, maar al deze tekstbestanden nemen aardig wat ruimte in beslag. Je kunt ze verwijderen via de instellingen van je browser.

Minder opstartprogramma’s

Elke keer dat je een nieuw programma installeert, krijg je de vraag of je deze wilt laten opstarten als je de laptop aanzet. Deze optie staat standaard aangevinkt. Als je veel programma’s op je zakelijke laptop hebt, kan het zo behoorlijk lang duren voordat je device is opgestart.

Druk bij het opstarten op Ctrl-Alt-Delete en selecteer “Task Manager”. Je ziet hier in een oogopslag welke programma’s het geheugen van je laptop opslokken. Via instellingen kun je het automatisch opstarten uitzetten.

Windows 10 sneller maken

Draait je zakelijke laptop op Windows 10? Dan heb je nog meer mogelijkheden om je device sneller te maken.

Zoekindex uitzetten

Zet bijvoorbeeld de zoekindex uit. Deze functie zorgt er namelijk voor dat Windows 10 je harde schijf op de achtergrond indexeert. Zo krijg je sneller zoekresultaten als je een zoekopdracht geeft. Je laptop wordt er helaas een stuk trager van.

Visuele effecten uitschakelen

Windows 10 heeft veel animaties die leuk zijn om te zien, maar zeker op oudere hardware de prestaties kunnen beïnvloeden. Open de systeemeigenschappen en klik op het tabblad ‘Geavanceerd’ en binnen bij ‘Prestaties’ op ‘Instellingen’. Hier kun je de visuele effecten aanpassen.

Lees ook: