Een bureau op locatie: 5 flexwerkplekken uitgelicht

Mobiel werken beperkt zich niet tot het inrichten van een kantoor aan huis. Flexwerkplekken op locatie beschikbaar stellen hoort er ook bij. 5 plaatsen waar je als werkgever een werkplek voor je personeel kunt huren.

Hoewel veel verhuurders van werkplekken zich richten op de zelfstandig professional die een zakelijke werkplek zoekt, zijn er ook ondernemers die kijken naar wat werkgevers willen. Hebben jouw werknemers behoefte om onderweg een paar uur op te werken tussen de afspraken door? Of willen ze met een klant halverwege afspreken? Dan zijn er diverse flexwerkplekken door Nederland beschikbaar.

Hoe kies je een flexplek voor werknemers?

Werkgevers die hun personeel niet alleen aan hun eigen keukentafel willen laten werken, maar ook in een professionele omgeving op locatie, doen er goed aan te kijken welke flexwerkplek past bij hun bedrijf en de werknemer. Hoewel vrijwel alle verhuurders van werkplekken een groot scala aan mogelijkheden bieden, verschillen zij onderling sterk in uitstraling en mogelijkheden.

Het is verleidelijk om bij het kiezen van een werkplek vooral te kijken naar de huurmogelijkheden. Toch zijn het de sfeer en de faciliteiten die bepalen of een werknemer zich prettig voelt achter zijn bureau. De werkgever die productiviteit belangrijk vindt, doet er goed aan dit in het achterhoofd te houden.

5 Flexwerkplekken

Een greep uit de mogelijkheden die je werknemers kunt bieden:

1. Regus

Regus flexwerkplek

Hier kunnen werkgevers terecht voor het huren van bijvoorbeeld een ‘hubkantoor’. Deze zijn speciaal bedoeld voor verkoopteams en werknemers die veel onderweg zijn. De kantoren zijn afgestemd op de grootte van de teams. Regus verhuurt kantoren door heel Nederland, maar ook daarbuiten.

Faciliteiten

Naast de gebruikelijke kantoorfaciliteiten als wifi en mogelijkheden om te printen, heeft Regus grote boardrooms die voor vergaderingen gebruikt kunnen worden. Bovendien zijn er faciliteiten voor video conferencing. Wie deze wil gebruiken, moet eerst online reserveren.

Uitstraling

De inrichting bij Regus is zakelijk. Je komt hier vooral werknemers uit het bedrijfsleven tegen. Ook grote bedrijven kiezen vaak voor deze verhuurder. Creatieve ontwerpers of tekstschrijvers vind je er minder.

Huurmogelijkheden

Werkgevers die een werkplek willen huren, kunnen zelf bepalen of ze dat per uur, per dag, per week of per jaar doen. Volgens een woordvoerder van Regus is een werkplek na het tekenen van de overeenkomst binnen 24 uur ‘up and running’.

Locaties in Nederland

Je vindt de kantoren van Regus vooral binnen de Randstad. Daar heeft het bedrijf tientallen locaties. In de rest van Nederland beperkt het aanbod zich tot de grotere steden waaronder Zwolle, Apeldoorn, Breda en Maastricht. In Zeeland, Drenthe en Friesland zijn geen vestigingen.

2. Spaces

Spaces flexwerkkantoor

Deze verhuurder van werkruimte probeert meer te doen dan alleen het verhuren van een tafel en een bureaustoel. De inrichting van Spaces is open en licht en moet stimuleren tot samenwerken.

Faciliteiten

Er is een ict-afdeling beschikbaar voor technische problemen. Werkgevers kunnen er een beroep op doen als zij bijvoorbeeld meer willen weten van VoIP, webhosting of relatiemanagementsystemen. Verder beschikt spaces over mogelijkheden voor video conferencing, wifi en print services. Extra gimmick: op sommige plaatsen kunnen werknemers gebruikmaken van een stomerij-service.

Uitstraling

Spaces is populair bij relatief jonge professionals. Ze zijn vaak ondernemend en creatief. De inrichting is modern en trendy.

Huurmogelijkheden

Spaces werkt met lidmaatschappen die afgesloten worden per maand, kwartaal, half jaar of jaar.

Locaties

Er zijn wereldwijd 389 locaties, waarvan 7 in Amsterdam en 1 in Utrecht, Rotterdam en Den Haag.

3. Nomadz

Nomadz flexwerkkantoor

De flexwerkplekken van Nomadz bevinden zich in een verzamelgebouw waar diverse bedrijven gehuisvest zijn. De flexwerkers zitten gezamenlijk in een ruimte die, vergeleken met andere werkplekken, relatief klein is. Dit betekent dat zij gemakkelijk van gedachten kunnen wisselen met andere professionals. Werknemers die in stilte willen werken, kunnen zich afzonderen in een van de vergaderruimtes.

Faciliteiten

De flexwerkers bij Nomadz kunnen, naast wifi en printer, ook allerlei kantoorartikelen gebruiken. Er is een kolfruimte en er zijn twee vergaderzalen. Een persoonlijke toegangscode opent de deur tot de gezamenlijke werkruimte.

Uitstraling

Nomadz bevindt zich op een creatief bedrijventerrein. Er werken veel grafisch ontwerpers, tekstschrijvers en kunstenaars. De sfeer is informeel en gemoedelijk.

Huurmogelijkheden

De verhuurder biedt parttime en fulltime werkplekken. Wie slechts incidenteel een bureau nodig heeft, kan een abonnement voor 24 uur per maand afnemen. Het is mogelijk een abonnement tijdelijk te pauzeren wanneer een werknemer gedurende enkele weken geen gebruik wil maken van zijn flexplek.

Locaties

Nomadz bevindt zich op bedrijventerrein de Binckhorst in Den Haag.

4. Tauro

Tauro flexwerkkantoor

Volgens Tauro kunnen werkgevers hun kantoorkosten drukken door flexibele werkplekken te huren. Vooral voor bedrijven met veel buitendienstmedewerkers zou dit gunstig zijn. Werkgevers kunnen voor korte of lange termijn werkplekken huren of een abonnement gebruiken. Tauro verhuurt ook bedrijfshallen.

Faciliteiten

Er is apparatuur aanwezig voor video conferencing en uiteraard is er ook wifi en print services beschikbaar. Wie zich moet concentreren, kan zich terugtrekken in een stilte-nis. Verder zijn er in diverse maten spreek- en vergaderruimtes.

Uitstraling

Wie maatschappelijk verantwoord ondernemen belangrijk vindt, kan met een gerust hart bij Tauro aanschuiven: alle panden maken gebruik van groene energie en er worden energiebesparende maatregelen getroffen. De uitstraling van Tauro is zakelijk.

Huurmogelijkheden

Tauro stemt de huurvorm per situatie op de wensen van de klant af.

Locaties

Amsterdam, Haarlem, Heemstede, Alphen aan den Rijn, Den Haag, Rijswijk en Delft.

5. Zapp Office

Zapp Office flexwerkkantoor

Bij Zapp Office kan je personeel terecht in een eigen kantoor of in een gezamenlijke flexwerkruimte. Werkgevers die hun personeel onderbrengen in een eigen kantoor krijgen voor die werknemers een elektronische toegangspas.

Faciliteiten

Zapp Office heeft een afgeschermde netwerkverbinding en een eigen dakterras. Tegen betaling is het mogelijk een luncharrangement te laten samenstellen of een kluisje te gebruiken.

Uitstraling

De inrichting van Zapp Office is trendy, kleurrijk en modern. Er werken veel kleine ondernemers en ZZP’ers. Om het milieu te sparen doet de verhuurder aan bronkoeling en -verwarming.

Huurmogelijkheden

Werkgevers die hun medewerker willen voorzien van een eigen kantoor kunnen per maand of voor langere periodes huren. Een losse werkplek kan ook per dagdeel worden afgenomen.

Locaties

Zapp Office heeft één locatie in Rotterdam.

Lees ook: