HP-abonnement maakt bedrijven productiever

Het nieuwe HP-abonnement helpt bedrijven de kosten te verlagen en verhoogt tegelijkertijd het productieniveau van de medewerkers. Hoe werkt deze Device as a Service (DaaS)?

Het werk van IT-managers wordt steeds uitdagender. De komst van slimmere, snellere en veiligere apparaten volgen elkaar in hoog tempo op. Fijn voor de gebruiker die daardoor steeds meer mogelijkheden krijgt om efficiënter en productiever te werken waar en wanneer hij wil. Zeker het jonger personeel dat digitaal goed op de hoogte is, vraagt om ultramoderne persoonlijke technologie.

Voor de IT-afdeling betekent dit een scala aan duizelingwekkende en complexe beslissingen die dagelijks genomen moeten worden. Denk alleen al aan het extra onderhoud en beheer dat vereist is voor ieder nieuw apparaat dat voor het werk wordt ingezet. Hoe sneller de verandering, des te harder IT moet werken om bij te blijven.

Productiviteit beschermen

Neem bijvoorbeeld de aanschaf van nieuwe apparatuur. Dat was voorheen een relatief eenvoudige taak. Eens in de 4 a 5 jaar kocht je als IT-manager het meest kosteneffectieve apparaat dat er op dat moment op de markt was. Doordat je voor alle medewerkers tegelijkertijd hetzelfde apparaat inkocht, kon je daar vaak een mooie deal voor sluiten. Na vijf jaar begon je zoektocht weer opnieuw.

De levenscyclus van apparaten is echter niet meer zo voorspelbaar. Evenals de bijbehorende software. Zo zijn er talloze tools en apps die werknemers nodig hebben om topprestaties te kunnen leveren. Extra gecompliceerd is het dat de tools die vandaag nog de beste zijn, morgen alweer ingeruild worden voor nieuwe oplossingen die de productiviteit nog verder bevorderen. En om die nieuwe tools goed te kunnen inzetten, moet ook de apparatuur weer vervangen worden.

85% beheer en onderhoud

De IT-afdeling heeft er door al deze nieuwe ontwikkelingen een flink takenpakket bij gekregen. Denk aan:

  • Productiviteit binnen het bedrijf bevorderen met krachtige, dure, nieuwe hardware
  • Iedere werknemer voorzien van het voor hem of haar meest passende apparaat
  • Tijd inruimen voor training, beveiliging en gegevensbescherming
  • Ervoor zorgen dat medewerkers kunnen omgaan met hun apparatuur (en vice versa)
  • Beschikbaar zijn voor reperaties en vervanging
  • Een evenwichtige boekhouding voeren

Geen wonder dus dat IT’ers tot 85 procent van hun tijd besteden aan beheer en onderhoud. Het betekent helaas wel dat de IT-afdeling amper tijd heeft om uit te zoeken welke innovaties het bedrijf echt vooruit kunnen helpen. In plaats daarvan hebben ze vaak hun handen vol – soms letterlijk – aan computers, laptops, telefoons en tablets.

Een nieuw model voor IT-diensten

Een goed compromis vinden tussen het beschermen van de productiviteit enerzijds en geld en tijd vrijmaken om impactvolle innovaties te onderzoeken wordt steeds moeilijker. Daarom laten veel chief executives (ceo’s) en chief operating operators (coo’s) zich momenteel inspireren door softwaredienstmodellen.

Vooral MKB-bedrijven integreren hun systemen steeds meer in de cloud. Voordeel van
cloudabonnementsdiensten is dat bedrijven snel kunnen schakelen op groei van hun bedrijf. De opkomst van Software as a Service (SaaS) weerspiegelt een soortgelijke wens voor een meer fantasierijke levenscyclusoplossing. En ook HP is nu op deze trend ingesprongen met een pioniersabonnementsdienst: Device as a Service (DaaS).

HP-abonnement: DaaS

In het huidige tijdperk hebben IT-afdelingen een dienst nodig die marktleidende apparatuur levert, inclusief de benodigde service en ondersteuning, analyses en beveiliging. Daarom heeft HP het HP-abonnement ontwikkeld. Met deze Device as a Service (DaaS) kun je de hardwarebehoefte snel en goed afstemmen op de behoefte van je werknemers.

Met DaaS krijg je toegang tot de nieuwste krachtige bedrijfscomputergestuurde oplossingen van HP, schaalbaar van 1 tot 5 apparaten, inclusief standaardonderhoud. Voor een transparant en betaalbaar maandelijks bedrag. Met deze dienst van HP bespaar je als IT’er veel tijd op beheer en onderhoud van je apparaten, waardoor je meer tijd overhoudt om te focussen op de langetermijngroei van je bedrijf.

Meer weten over het HP-abonnement en hoe je door het uitbesteden van de IT het beste uit je werknemers haalt? Bezoek de speciale website of neem contact op met HP-expert.