Dé hardware-oplossing voor de Creative Pro

Heb jij echte creatievelingen binnen je bedrijf? De Creative Pro heeft specifieke behoeften als het gaat om zakelijke devices. De nieuwe ZBook serie kan hiervoor een uitkomst zijn.

Je vindt de Creative Pro in creërende rollen, bijvoorbeeld als grafisch ontwerper, fotograaf of video-editor. Ze gebruiken hierbij softwarepakketten die vragen om krachtige devices. Zo wordt er veel gewerkt met de pakketten van Adobe. Een grafisch ontwerper gebruikt bijvoorbeeld InDesign, een fotograaf Lightroom en een video editor Premier Pro. 

Hiervoor is in elk geval een goede grafische kaart nodig. De nieuwe G7 ZBook serie is speciaal ontworpen voor de Creative Pro en beschikt over een NVIDIA Quadro videokaart (ZBook Studio) of een NVIDIA GeForce videokaart (ZBook Create).

Tip: creative pro’s die willen thuiswerken? Zo kan het wel.

Noodzaak videokaart voor de Creative Pro

In theorie zou de taak van de videokaart ook uitgevoerd kunnen worden door de processor. Een grafische kaart is echter voor sommige bewerkingen een heel stuk sneller. Een processor voert taken namelijk één voor één uit, terwijl een grafische kaart een grote hoeveelheid taken tegelijkertijd uit kan voeren.

Voorbeeld uit de praktijk

Stel, een Creative Pro is bezig met het editen van een film. Wanneer ze de film wil afmaken, start ze de rendering. Door gebruik te maken van de grafische kaart ontlast ze de processor met deze taak. Ze kan dan gewoon doorwerken, bijvoorbeeld om de mail te checken.

Daarnaast zal, met name bij het gebruik van de hogere serie grafische kaarten, de gehele rendering sneller worden gedaan door de grafische kaart dan door de processor. Zo kom je dus sneller tot je eindresultaat en werk je een stuk efficiënter.

ZBooks voor Creative Pro

Het grote voordeel van deZBook Create en Studio is dat ze beschikbaar zijn met verschillende series grafische kaarten, terwijl ze bijzonder licht (2 kilo) en dun (17,9 millimeter) zijn. Hierin zijn deze modellen uniek.

Tegelijkertijd profiteer je van de uitgebreide security stack van HP, met bijvoorbeeld de bescherming van het BIOS met HP Sure Start.

Ken je de voordelen van het segmenteren van je medewerkers al?

Daarnaast worden de ZBooks onderworpen aan de MIL-STD-810G test, deze test is speciaal ontworpen voor de U.S. Department of Defense en wordt veel gebruikt om de kwaliteit van commerciële producten te beoordelen.

Dit wil zeggen dat de devices uitvoerig getest worden op duurzaamheid, bijvoorbeeld door ze bloot te stellen aan zeer hoge en lage temperaturen en door ze te laten vallen. Goed om te weten: de apparaten zijn niet alleen getest, maar ook geslaagd voor alle onderdelen.

Kleurecht scherm

Je kunt kiezen uit verschillende schermen, waarvan het Dreamcolor scherm het meest geschikt is voor de Creative Pro. Dit is een kleurecht scherm met groot kleurbereik. Het menselijk oog kan meer dan een miljard kleuren waarnemen, veel meer dan het gemiddelde scherm.

Het Dreamcolor scherm komt daar veel dichter bij in de buurt dan een standaard display. Ideaal dus voor wanneer de kleuren exact moeten matchen, bijvoorbeeld met de instellingen van je camera of een gewenste kleur op papier.

Hoe lang gaat zo’n device mee?

Gemiddeld gaan mobile workstations als de Zbooks drie tot vijf jaar mee. Dit is onder andere afhankelijk van hoe snel je overschakelt naar de laatste versie van je software.

Nieuwe software versies hebben vaak nieuwe features die uitgaan van het gebruik van de meest recente processor, grafische kaarten etc. Wil je van de update gebruik maken? Dan kan het dus zijn dat je moet investeren in een nieuw device.

Lees ook