De nieuwe ZBook serie: de must knows op een rij

Goed nieuws voor creatievelingen die behoefte hebben aan stevige mobiele workstations: de nieuwe ZBook Studio en ZBook Create zijn gearriveerd. Deze zevende generatie devices zijn ultradun en bijzonder krachtig.

Waar Creative Pro’s voorheen genoegen namen met zware, logge apparaten, is dat nu niet meer nodig. Zowel de ZBook Studio als de ZBook Create zijn slechts 17,9 millimeter dik en wegen maar twee kilo. Toch doen ze geen concessies aan prestaties. Sterker nog, qua prestaties zijn ze twee tot drie keer zo krachtig als hun zwaardere voorgangers.

Hierdoor is het voor Creative Pro’s mogelijk geworden om niet alleen op kantoor te werken, maar ook onderweg, thuis en bij een opdrachtgever.

Hoe kan een mobiele workstation zo dun zijn?

Voorheen was het onmogelijk om het device zo dun te maken, dat kwam onder andere doordat de zwaardere serie grafische kaarten te warm zou worden. Hierdoor kwamen de prestaties van de grafische kaart in gevaar.

De nieuwe ZBook Studio en ZBook Create maken gebruik van een koelingssysteem met een vapour chamber koeling. Hierbij wordt warme lucht gecondenseerd en terug de machine in geleid. 

Ook wordt er gebruikgemaakt van speciale fans (ventilatoren) van duurzaam materiaal. Deze zijn bijzonder licht en kunnen op hoge snelheid draaien, met als resultaat een verbeterde afvoer van de warme lucht

Tip: een duurzame laptop voor je medewerkers? Zo vind je die!

ZBook Studio en ZBook Create: de verschillen

De nieuwe ZBook serie bestaat uit twee varianten, die eigenlijk alleen verschillen op het gebied van de grafische kaart:

  • ZBook Studio
    Dit model heeft een NVIDIA Quadro grafische kaart. Een groot voordeel hiervan is dat je gebruikmaakt van de quadro grafische drivers die voor meer dan 100 applicaties gecertificeerd zijn. Hierdoor ben je verzekerd van snelle en goede support, dit is met name belangrijk in kritische werkprocessen.
  • ZBook Create
    Dit model heeft een NVIDIA GeForce videokaart, de grafische kaart die doorgaans door consumenten gebruikt wordt. Het heeft frequentere driver updates en is tegenwoordig ook prima te gebruiken door media en entertainmentbedrijven. GeForce grafische kaarten worden bijvoorbeeld ook gebruikt voor gaming en VR-toepassingen, een opkomende techniek binnen bedrijven als Shell. Aangezien bij veel bedrijven het gebruik van consumentenlaptops vanuit IT-optiek een echte no-go is, is de ZBook Create een goede oplossing.

De belangrijkste specs

Wanneer je voor de nieuwe ZBook serie kiest, kun je de volgende specs verwachten:

  • 10e generatie Intel Core of Intel Xeon-processors
  • 2 TB opslagcapaciteit met HP Z Turbo Drives
  • Tot 32 GB DDR4-geheugen.
  • De uitgebreide HP Security suite

Het verschil zit in de grafische kaart. Bij de Studio variant krijg je een NVIDIA grafische kaart van Quadro T1000 tot Quadro rtx5000. Kies je voor de Create variant? Dan krijg je een NVIDIA grafische kaart van GeForce RTX 2070 tot GeForce RTX 2080 SUPER.

ZBook op maat

HP heeft een aantal standaard modellen op voorraad die de partners binnen 24 tot 48 kunnen leveren. Heb je specifieke wensen, zoals meer geheugen, een ander type scherm of een fingerprint reader? Dan kun je de devices op maat laten configureren.

Meer weten over de nieuwe ZBook serie? Laat je gegevens achter in het formulier voor vrijblijvend adviesgesprek.

Naar het contactformulier

Lees ook: