Ga je veel nieuwe werknemers aannemen? Hier moet IT op letten

Wanneer je bedrijf een hoop nieuwe medewerkers gaat aannemen, sta je als IT-afdeling voor een flinke uitdaging. Ieder personeelslid heeft eigen devices nodig en verwacht persoonlijke aandacht. Hoe regel je dat?

Als er ineens veel nieuwe medewerkers tegelijkertijd starten, kan dit voor de IT-afdeling best overweldigend zijn. Daniel Maelissa, Business Consultant bij Bechtle, vertelt: “Je wilt dat alle medewerkers een apparaat krijgen dat bij ze past, maar hoe kom je daar achter?” 

Door te werken met persona’s kun je van tevoren bepalen welke devices en werkstijl bij welk type medewerker past. Als IT-afdeling moet je dan natuurlijk wel scherp hebben binnen welke persona de verschillende nieuwe medewerkers passen.

Lees hier meer over de voordelen van persona’s

Kiezen je nieuwe medewerkers BYOD of CYOD?

Wanneer er een hoop nieuwe personeelsleden worden aangenomen, is er een grote kans dat daar ook wat jongere mensen bijzitten. “De jonge, meest kritische generatie stelt veel vragen over hun devices”, vertelt Daniel. “Bijvoorbeeld: waarom heeft mijn apparaat geen touch-functionaliteit? Waarom mag ik niet mijn eigen device meenemen?”

Of een Bring Your Own Device (BYOD) strategie geschikt is voor je bedrijf, hangt sterk af van het beleid en hoe de werkplek wordt aangeboden. “Dat kan natuurlijk wel, maar er komen veel security-issues bij kijken. Hoe zorg je ervoor dat de devices die mensen zelf meenemen veilig zijn?”

Vaak is Company Owned, Personally Enabled (COPE) een betere oplossing. Hierbij mogen mensen zelf een device uitkiezen uit een pakket wat het bedrijf samen met een IT-partner samenstelt en mogen werknemers het device ook voor privédoeleinden gebruiken.

Een DaaS-oplossing voor het hele bedrijf

“Bij Bechtle hebben we drie bundels samengesteld die passen bij de persona’s: de Office worker, Hybrid worker en de Road Warrior. We werken met een DaaS-oplossing, waardoor je altijd over de juiste devices beschikt.”

“Je weet hierbij zeker dat ze veilig en manageable zijn, én automatisch uitgerold kunnen worden. Nieuwe medewerkers hoeven hun nieuwe devices dus niet meer zelf te installeren.”

Altijd werkende devices

“Een van de grote voordelen van deze manier van werken is dat je altijd werkende devices hebt. “Bechtle gebruikt HP TechPulse om te monitoren welke onderdelen van een apparaat aan vervanging toe zijn. We kunnen zelfs inschatten of een accu binnen een aantal dagen kapot zal gaan.”

“Wanneer een apparaat daadwerkelijk gerepareerd moet worden, kan de kapotte variant thuis worden opgehaald. De medewerker kan tijdelijk een vervangend device krijgen om weer verder te kunnen werken”, vertelt Daniel.

“Wij werken met SWAP services. Als het ‘request for swap’ ticket voor 14:00 uur ingeschoten wordt, wordt het devices de volgende werkdag gegarandeerd omgewisseld.”

Hoe krijg je de devices bij de nieuwe medewerkers?

Veel IT-ers zien bij het ontvangen van nieuwe medewerkers logistieke beren op de weg. “Hoe zorg je ervoor dat iedereen een apparaat krijgt? We kunnen bijvoorbeeld speciale uitgiftedagen met tijdvakken organiseren. Het is ook mogelijk om de devices aan huis af te leveren met een welkomstpakket. Dat is uiteraard prijziger, maar ook persoonlijker.”

Bij Bechtle DaaS hoef je je ook niet meer druk te maken over het administratieve gedeelte van de uitgifte van apparaten bij het aannemen van nieuwe medewerkers. “Wij registreren precies wie welke devices heeft ontvangen. Zo hoef je zelf geen overzicht meer bij te houden.”

Lees ook