De rol van print in jouw leven is groter dan je denkt

Wie heeft er nog een printer thuis? En in het bedrijfsleven is de paperless office een veelgehoorde term. Printen lijkt dus niet meer van deze tijd. Toch is niets minder waar. Hoe dat zit lees je in dit Innovation Journal.

Innovation Journal printKunstwerken, bestsellerboeken, wanddecoraties, filmposters, persoonlijke kaartjes, frisdrankblikjes, sandalen en zelfs auto-onderdelen: printing is – zonder dat je het doorhebt – volledig doordrenkt in ons dagelijks leven. Printen helpt ons om woorden, beelden en ideeën in tastbare voorwerpen te gieten. Om te vieren wat printers ons vandaag de dag nog (steeds) brengen én om te laten zien wat er op termijn nog meer mogelijk is, staat dit Innovation Journal volledig in het teken van printing.

Print opnieuw uitgevonden

In dit online Engelse magazine lees je onder andere over hoe HP print opnieuw heeft uitgevonden. Denk bijvoorbeeld aan HP Tango en HP Sprocket, twee compacte apparaten die de printers voor de consumentenmarkt weer nieuw leven inbliezen.

Maar ook in de industrie staan printers weer onder de aandacht, bijvoorbeeld dankzij grote printers die het produceren van persoonlijke verpakkingen aantrekkelijk maken.

3D-printing in kinderschoenen

Innovation Journal printEen printeditie kan niet zonder 3D-printing. Want de mogelijkheden voor 3D-printing nemen steeds verder toe. Zo zijn inmiddels al 3D-printers in omloop die geschikt zijn voor de massaproductie van plastic en metalen onderdelen. Sterker nog: sommige printers maken een einde aan de huidige ontwerpbeperkingen. Er wordt dus letterlijk steeds meer mogelijk dankzij print. Hoe dat zit en wat dat betekent voor de maakindustrie lees je in dit magazine.

Resistente bacteriën printen

Innovation Journal printWat je ook leert in dit online magazine is hoe printers bijdragen aan de ontwikkeling van nieuwe antibiotica. Een op het eerste gezicht wellicht onlogische combinatie, maar in dit Innovation Journal wordt uitgelegd hoe de HP bioprinters helpen in de strijd tegen resistente bacteriën. Kortom, de markt voor print is volop in beweging.

   Innovation Journal printLees hier het Innovation Journal (dit online magazine is in het Engels)