Faciliteer je medewerkers met een inkt-abonnement

Hoeveel printen jouw medewerkers op een dag? Uit onderzoek blijkt dat je beter informatie kunt verwerken van papier dan een scherm. Dan wil je natuurlijk niet zonder inkt zitten. Een inkt-abonnement kan hiervoor een uitkomst zijn.

Uiteraard zorg je ervoor dat de printers op kantoor altijd voorzien zijn van volle inktcartridges, maar hoe zit dat eigenlijk bij je medewerkers thuis? De afgelopen tijd zijn veel meer medewerkers vanuit huis gaan werken, waardoor de printer thuis ineens meer aan het werk wordt gezet.

Omdat veel thuiswerkende medewerkers nu een stuk meer inkt voor hun printer thuis gebruiken dan normaal, kunnen ze nog wel eens verrast worden door lege cartridges.

Welke medewerkers printen ook thuis?

Printen is belangrijker voor je organisatie dan je als werkgever of IT’er wellicht verwacht. Zo wordt het vaak gebruikt voor creatieve sessies en vergaderingen. Maar denk ook bijvoorbeeld aan de HR-afdeling die bepaalde zaken op papier wil laten ondertekenen. Maar ook rapporten worden vaak uitgeprint, omdat lappen tekst nu eenmaal fijner op papier leest dan van een scherm.

Vroeger werd voor dit soort werkzaamheden voornamelijk op kantoor geprint. Nu er veel thuis gewerkt wordt, komen deze printjes steeds vaker op de thuiswerkplek uit de printer rollen.

Persona’s binnen je bedrijf

Om erachter te komen welke medewerkers normaal gesproken veel printen, kun je onderzoek doen naar de verschillende type medewerkers binnen je organisatie. Dit wordt ook wel persona-onderzoek genoemd. Hierbij onderscheid je zes verschillende persona’s binnen je bedrijf:

  1. Mobile trailblazer
  2. Office Navigator
  3. Cloud Native
  4. Creative Pro
  5. Power User
  6. Frontline Hero

Lees hier alles over de verschillende persona’s en hoe je ze herkent.

Faciliteer je thuiswerkers

Om ervoor te zorgen dat medewerkers prettig kunnen thuiswerken, kun je als werkgever een thuiswerkbudget opstellen. Je thuiswerkende medewerkers kunnen dan zelf beslissen welke producten ze aanschaffen voor hun werkplek.

Wel kun je ze wijzen op een aantal belangrijke onderdelen van de thuiswerkplek, zoals een goed beeldscherm, toetsenbord, een muis en een printer. Voor dat laatste wil je natuurlijk niet dat je medewerkers zonder inkt komen te zitten, een inkt-abonnement is hier een handige oplossing voor.

Een abonnement voor je inktcartridges

In het traditionele model koopt een medewerkers losse inktcartridges en moet hij of zij zelf in de gaten houden wanneer deze opraken. Hierdoor worden veel cartridges te vroeg of te laat vervangen. HP Instant Ink is een IOT-oplossing waarbij de printer zelf aangeeft dat er nieuwe inkt nodig is. Vervolgens wordt er automatisch en op tijd inkt besteld.

Een groot voordeel van zo’n inkt-abonnement is dat je veel kunt besparen op je inktkosten: tot wel 70%. Dit komt doordat een groot deel van het logistieke proces kan worden overgeslagen omdat de bestelling automatisch gaat. Er zit geen retail-partij tussen. Tel daar nog eens de tijd om naar de winkel gaan of een webshop te zoeken bij op.

Een inkt-abonnement voor thuiswerken

Je werknemer kan Instant Ink helemaal zelf aanschaffen, als werkgever hoef je hier niets voor te doen. Wanneer ze van het thuiswerkbudget een eigen HP printer kopen, kunnen ze de keuze maken om direct Instant Ink te laten installeren. Uiteraard kunnen ze dit ook later toevoegen via HPinstantink.com.

Meer weten over de security van HP-printers of wil je weten welk soort printers het beste bij jouw organisatie passen? Neem dan vrijblijvend contact op met onze HP-adviseurs

Lees ook