Haal meer winst uit je printer met HP Workpath

HP Workpath is een cloudplatform waarmee je de papieren en digitale werkstromen naadloos integreert. Je kunt er eenvoudig apps implementeren, beheren én zelf creëren. We spreken erover met Robert Braam en Siegfried Meyers, Presales Technical Consultants bij HP.

Wat is HP Workpath?

Standaard printers zijn niet verbonden met de cloud, hierdoor moeten gebruikers een aantal stappen doorlopen om documenten op de juiste plek in een applicatie te krijgen. “Met HP Workpath breid je de multifunctionele printer (MFP) uit met functies op het gebied van digitalisering”, vertelt Robert. 

Bij deze oplossing wordt de MFP voorzien van handige cloudbased applicaties. “Met deze apps kunnen gebruikers efficiënter werken. Complexe processen die veel tijd vergen en foutgevoelig zijn worden zo een stuk eenvoudiger gemaakt.

Ook voor IT brengt HP Workpath een groot voordeel. “De kracht is dat je op afstand de volledige installatie kunt uitvoeren. Je kunt remote configureren in de cloud”, vertelt Siegfried. Dat is zeker in een periode waar veel wordt thuisgewerkt geen overbodige luxe.

Onderzoek: hoe gaat het sinds begin 2020 met werkend Nederland?

Single sign-on

Normaal gesproken moeten medewerkers bij elke applicatie apart inloggen. Dat is bij HP Workpath niet nodig. “We maken gebruik van single sign-on, hiermee wordt de inlog sterk vereenvoudigd”, vertelt Robert. 

“Alle informatie wordt op een veilige manier opgeslagen in de cloud. Met een code, badge of username en wachtwoordcombinatie krijg je direct toegang tot de applicatie in de Workpath omgeving.” Dit scheelt medewerkers veel tijd.

Applicaties binnen HP Workpath

Robert en Siegfried vertellen dat de applicaties op de MFP vergelijkbaar zijn met smartphone apps. Hierdoor is de gebruikerservaring vergelijkbaar met wat de medewerkers al kennen.

“HP Workpath is een SaaS-oplossing”, vertelt Robert. “Je hebt als bedrijf alle vrijheid om het pakket aan apps te reduceren of uit te breiden. Je kunt dus altijd een nieuwe app activeren of stopzetten. De partner krijgt van HP dan een overzicht van de kosten per maand en belast dit door aan je bedrijf.”

Soorten apps voor op de MFP

Siegfried vertelt: “Er zijn maar liefst 90 verschillende apps beschikbaar via Workpath. In de basis zijn er drie verschillende soorten applicaties binnen HP Workpath:

  • Gratis apps
    Denk hierbij bijvoorbeeld aan apps als: scan to folder, scan to mail en USB.
  • Premium apps
    Dit zijn vaak HP apps zoals HP scan for OneDrive en HP for Box. Deze zijn erg eenvoudig in gebruik.
  • Third party apps
    Dit zijn apps vanuit derde partijen zoals AFAS en Exact. Deze twee zijn volgens Siegfried en Robert erg belangrijk in Nederland en België.

“Deze applicaties zijn te verdelen in een aantal categorieën. Zo maken Mobile printing apps het bijvoorbeeld mogelijk om documenten naar de cloud te sturen en af te kunnen halen op een toestel. Ook zijn er applicaties waarmee je direct kunt scannen naar Google drive en Onedrive.” Dit scheelt de eindgebruiker veel tijd en moeite. Alles staat meteen op de juiste plek.

Wallboard

Een bijzonder type app is Wallboard, waarmee je het scherm van je MFP kunt customizen. Het wordt een soort digitaal scherm, vergelijkbaar met het scherm wat je bij de dokter in de wachtkamer ziet met nieuws en wachttijden. Je kunt hier bijvoorbeeld reclame opzetten. Wanneer je de printer gaat gebruiken, kom je weer in de standaard interface terecht.”

Zelf Workpath applicaties maken

Het is zelfs mogelijk om eigen apps te maken. “We werken met een Androidplatform, veel programmeurs hebben hier al kennis van. Wanneer je bijvoorbeeld een heel complexe workflow-app wilt toevoegen, dan kan een partner of appbouwer deze zelf maken.” 

Wist je dat printer beveiliging voor veel IT’ers een blinde vlek is?

“Als de app af is, stuur je hem naar HP. Daar wordt hij uitvoerig getest op veiligheid en of het voldoet aan de normen. Vervolgens kun je ervoor kiezen om de app alleen binnen je eigen organisatie te gebruiken of er een prijskaartje aan te hangen en in de grote appstore te zetten”.

Meer weten over de security van HP-printers of wil je weten welk soort printers het beste bij jouw organisatie passen? Neem dan vrijblijvend contact op met onze HP-adviseurs