Verhoog de productiviteit van je medewerkers met slimme mobiele printoplossingen

Papier en productiviteit is op het eerste oog niet de meest voor de hand liggende combinatie. Toch blijkt het printen van documenten cruciaal voor de productiviteit. Met deze printoplossingen werken medewerkers binnen je bedrijf nog gestroomlijnder.

Het belang van papier

Op de meeste moderne kantoren wordt steeds minder gebruikgemaakt van de printer. Dat is jammer, want papier heeft een belangrijke functie. Het lezen vanaf een scherm gaat dan wel sneller, maar je neemt de informatie minder goed op.

Scrollen heeft ook een negatief effect op het tekstbegrip. Uit onderzoek blijkt namelijk dat wanneer je een mentale reconstructie van de lay-out van de tekst kunt maken, je de tekst beter begrijpt. Dat kan veel beter wanneer je de pagina fysiek in handen hebt.

Eenvoudiger en sneller printen

Printers staan steeds verder weg van de werkplek en de drempel om iets te printen is behoorlijk hoog. Zo moet een medewerker zijn of haar device eerst verbinden met de printer om er überhaupt gebruik van te kunnen maken. Dit is al helemaal onpraktisch wanneer je medewerkers veel mobiel werken of thuiswerken.

Tip: segmenteer je medewerkers om de productiviteit te verhogen.

HP Roam vervangt printer-specifieke drivers en apps waardoor medewerkers vanaf al hun (mobiele) devices veilig kunnen printen. Ook handig wanneer je gasten op kantoor hebt die voor een meeting nog iets willen printen.

Een betere workflow

Printen past over het algemeen slecht in de ‘path of work’. Zo zitten er te veel onnodige stappen tussen een scanopdracht en de gewenste eindlocatie. Veel applicaties werken in de cloud, terwijl printers op aparte printservers opereren. Daarom is het belangrijk om printers te migreren naar de cloud.

Wanneer een medewerker een document scant, gaat het nu eerst naar de mailbox. Het is veel praktischer wanneer dit direct in een HR-oplossing, online opslag of boekhoudoplossing wordt geplaatst. Hier kan HP bij helpen met HP Workpath.

Dit is een soort appstore voor je printer waarin je voor veel verschillende toepassingen applicaties kunt vinden. Denk bijvoorbeeld aan een directe koppeling met OneDrive van Microsoft. Zo hoeven je medewerkers geen tijd meer te verspillen aan het eindeloos verplaatsen van bestanden.

In onderstaande video legt Hans van Barel, Country Category Manager Printing bij HP, uit hoe de print- en scanapps van HP (de HP Workpath) het werk voor je medewerkers makkelijker maken.

Heb je specifieke vragen over de printoplossingen van HP of wil je weten welk soort printers het beste bij jouw organisatie passen? Neem dan vrijblijvend contact op met onze HP-adviseurs

Boost de productiviteit van je medewerkers

Met deze oplossingen kun je de productiviteit van je medewerkers flink verhogen als het om printen gaat. Wist je dat de indeling van je kantoor überhaupt effect heeft op de manier van werken van de mensen binnen je organisatie? Dat gaat verder dan enkel de juiste devices, printers en accessoires regelen.

Door meer planten te verwerken in de inrichting, wordt het zuurstofgehalte op kantoor verhoogd en ervaren je medewerkers minder stress. Verder bevordert het de concentratie, wat weer positief is voor de productiviteit.

Ook kan het helpen om de muren een likje verf te geven en ontspanning een prioriteit te maken. Lees er hier alles over.

Lees ook