Welke rol speelt print in de ‘nieuwe’ hybride werkplek?

Sinds begin 2020 zijn we steeds meer hybride gaan werken. We combineren hierbij thuiswerken met werken op kantoor. Welke rol is daarin weggelegd voor print?

Hoe zet je een veilige en duurzame thuiswerkplek op?

Allereerst is het belangrijk om te kijken naar de benodigdheden voor een thuiswerkplek. Een duurzame thuiswerkplek helpt je medewerkers om zo prettig en efficiënt mogelijk te werken. Hiervoor moeten alle behoeften worden vervuld die normaal op een kantoor vervuld zouden worden. Denk hierbij aan een:

  • Goed bureau
  • Verstelbare stoel
  • Notebook
  • Los toetsenbord
  • Headset
  • Muis

Uiteraard hoort de printer ook in het lijstje thuis. Waar medewerkers vroeger op kantoor konden printen, kopiëren en inscannen, doen ze dit nu vaak thuis met een eigen printer. Nu rijst bij veel bedrijven de vraag: is het nodig om medewerkers een eigen printer voor thuisgebruik te geven?

Tip: zo richt je een geschikte thuiswerkplek in

Printerbeveiliging op de thuiswerkplek

Printers lijken tegenwoordig erg veel op volwaardige pc’s. Ze hebben een harde schijf, software en zijn verbonden met het internet. Via deze weg kunnen kwaadwillenden de printer binnendringen. Daarom is het belangrijk om deze even goed te beschermen als een pc.

De printers van HP worden op dezelfde manier beveiligd als de pc’s, bijvoorbeeld door bij het opstarten de integriteit van het BIOS te controleren en zo nodig een ‘gouden kopie’ te laden.

Goed om te weten: je hoeft niet meteen een grote machine van ruim een meter hoog aan te schaffen. Speciaal voor op de thuiswerkplek heeft HP ook kleinere printers beschikbaar.

HP Instant Ink

Wil je het je medewerkers helemaal gemakkelijk maken? Dan kun je er door middel van HP Instant Ink voor zorgen dat ze nooit meer zonder inkt zitten. Met deze IOT-oplossing geeft de printer zelf aan wanneer er nieuwe inkt nodig is. Deze wordt vervolgens automatisch besteld. 

Werkplek op kantoor

De werkplek op kantoor krijgt steeds meer de functie van een ontmoetingsplek. Medewerkers komen er om samen te werken en een band op te bouwen. Hierdoor blijven de kantoren ook een stuk leger dan voorheen. Bas van der Loo, Bid & Tender Specialist bij HP, vertelt: “Op kantoor zal veel meer gecentraliseerd gewerkt worden met minder printers.”

“Print komt steeds meer in de ‘path of work’ van medewerkers door middel van de HP Workpath-oplossing. Dat is een cloud-based print-oplossing waarmee je apps op printers managed, Met deze apps kun je de printer bijvoorbeeld direct koppelen aan SharePoint of OneDrive” vertelt Bas.

Wisselen tussen kantoor en thuis

Het grote voordeel van de hybride werkplek is dat medewerkers kunnen kiezen tussen thuiswerken, onderweg of op locatie werken en op kantoor werken. Wisselen tussen verschillende werkplekken gaat ook steeds makkelijker, zelfs wanneer het gaat om printen.

Dat kan met HP Roam. Deze oplossing vervangt printer-specifieke drivers en applicaties waarmee je medewerkers via alle (mobiele) devices printopdrachten kunnen versturen.

Lees ook